De eerste schoolweken

maandag 18 september 2017

Het lijkt of het nooit vakantie is geweest. Groep 6 en 7 zijn alweer helemaal gewend! De kinderen zijn bezig geweest met het werken op de tablet. Dit is nog best wel lastig, je moet namelijk heel secuur werken en typen, je vinger op een verkeerde toets geeft een fout antwoord…en dat is jammer. Veel kinderen moeten daar erg aan wennen. Op papier kan je makkelijk verbeteren, maar op de tablet geldt: het eerste antwoord telt!

De eerste toetsen zijn gemaakt, ook hier geldt…het eerste antwoord telt! Rustig en secuur werken dus, en ook eerst de som uitrekenen op papier!!

Helaas zijnĀ  een paar uitjes de afgelopen weken in het water gevallen , denk aan Serious request en de survivalochtend! De wandeling naar de vier dorpen is droog verlopen en we hebben een erg gezellige ochtend gehad: een spelletje gedaan, een praatje gemaakt…wij en de ouderen hebben genoten!

We zijn in de klas ook druk geweest met The leader in me. We hebben een lijst in de klas hangen met leiderschapstaken die we samen met de kinderen hebben opgesteld. Elke drie/vierĀ  weken wisselen de kinderen van taak. Verder zijn we druk geweest met het missie statuut van de groep. Dim had een heel goed idee om klassenafspraken op rijm maken! Dat had hij op zijn oude school ook gedaan. De kinderen zijn hier voortvarend mee aan de slag gegaan. Binnenkort hangt het resultaat aan de muur in de klas! Ook zijn we druk geweest met ‘doelen stellen’. Wat wil ik de komende tijd bereiken, wat vind ik lastig en waar ga ik aan werken. De tablet is daarvoor een prima hulpmiddel. De scores in de lessen vertalen zich in persoonlijke doelen waar de kinderen zelfstandig mee aan de slag kunnen. Op de weektaak tekenen ze af waar ze de afgelopen week zelfstandig mee bezig zijn geweest: woordenschat, zaakvakken, taal, spelling, rekenen etc. Dit bespreken we regelmatig in de klas. Zo leert een ieder leider te zijn over zijn eigen leerproces!

Wij hebben nog niet van alle kinderen het bereikbaarheids formulier terug! Wij weten dus nog niet wie er niet op de foto op de website mag. Als alle formulieren binnen zijn zult u regelmatig foto’s van groep 6 en 7 zien op de klassensite van onze groep!