groep 5/6

dinsdag 24 september 2019

Vrijdag a.s. bezoekt heel groep 5 en 6 de herdenking bij het Exodus monument. De ouders van deze kinderen hebben hierover mail gehad!

De start in de nieuwe groep is inmiddels verleden tijd. We zijn hard aan het werk. Resultaten van taal en dictee staan inmiddels in Parnassys. Maar we gaan nog even verder hoor. Volgende week toetsen wij het zinnendictee en komt de rekentoets aan de beurt. Natuurlijk zijn we zelf heel benieuwd of alle instructiemomenten ook rendement opleveren. Ook scoort een kind onvoldoende wij kijken altijd naar de ontwikkeling in het niveau.

Met het handvaardigheidscircuit zijn we een heel eind op weg. We beginnen met vier onderdelen waarbij de leerlingen zelf mogen kiezen bij welk thema zij willen aansluiten. Alle kinderen van groep 5 t/m groep 8 doen mee. Wij geven deze lessen met een groep hulpouders op vrijdagmiddag. Super deze aangeboden hulp!! Ik schat in dat wij gelijk na de herfstvakantie kunnen starten. Wij zoeken nog voor deze lessen lege ei- dozen, katoen en wol in allerlei kleuren, kraaltjes, veertjes en andere “pimpmaterialen”. U merkt, we gaan helemaal los!

Deze week ronden wij de start gesprekken af. De eerste contacten zijn weer gelegd. Onze deur blijft open staan. U kunt altijd weer opnieuw een afspraak maken.

Tot slot, op school leggen wij accenten bij het leesonderwijs. Lezen in een vlot tempo, correct lezen en begrijpen wat je leest. Allemaal super belangrijk. Aan u de vraag om thuis ook met regelmaat samen met uw kind te lezen. Behalve gezellig is het ook zinvol. Stel maar eens vragen over de gelezen bladzijde, over moeilijke woorden of over gebruikte uitdrukkingen. Echt, met regelmaat oefenen helpt. Uw kind gaat beter lezen en krijgt daardoor ook meer leesplezier! Iedere dinsdagmiddag mogen de kinderen, mits zij een pas bij zich hebben, onder schooltijd naar de boekenbus.