Synergie

donderdag 14 mei 2020

Vanaf 16 maart 2020 heeft het team gezorgd voor afstandsonderwijs. Niet van te voren vormgegeven; het vroeg om een enorm aanpassingsvermogen. De leerkrachten deden niet zomaar wat. Ze zetten alles op alles om alle leerlingen te bereiken en hun onderwijs zo goed mogelijk van de grond te krijgen. Ook is er gezorgd voor de opvang van kinderen wiens ouders werkzaam zijn in een cruciaal beroep. Leerlingen die extra aandacht verdienden, werden binnen de schoolmuren gehaald en de leerkrachten werkten zich een slag in de digitale rondte.

Op 11 mei 2020 mochten de scholen weer open. Met de nodige zorgen over gezondheid zijn de schouders er weer onder gezet en kwam ook dit voor elkaar. We wisten waarvoor we dit deden en hadden een doel voor ogen. Het doel was het vormgeven van 50 % onderwijs op een dusdanige manier dat dit de leerlingen ten goede zou komen. Samen hebben we dit voor elkaar gekregen en dat vraagt synergie in het team. En dat was er! Die synergie gaan we ook weer inzetten om de tijd tot aan de zomervakantie ten volle te benutten.