Groep extra

woensdag 19 februari 2020

Op woensdagmorgen komen een aantal leerling uit de groepen 6 t/m 8 bij elkaar om te werken aan verschillende projecten in groep extra. Dit is een groep kinderen die (gezien hun prestaties) behoefte hebben aan extra verdieping van het onderwijs. Voor de kerstvakantie heeft juf Diny met deze kinderen gewerkt. Na de kerstvakantie is juf Mariet  gestart met een minicursus Frans. De leerlingen hebben o.a. het Franse alfabet geleerd, de getallen 1 t/m 20, jezelf voorstellen en vertellen hoe het met je gaat in het Frans. Ook hebben we het gehad over de Franse woorden voor fruitsoorten, gesproken over de Franse eetgewoontes en de 4 Franse toverwoorden ( Bonjour, S’ il vous plait, merci et Au revoir) . Wat deden ze het goed!De minicursus Frans hebben we afgesloten met een kleine toets.
Naast de minicursus Frans werken de kinderen aan een opdracht om zelf een gezelschapsspel te ontwerpen. Dat is toch best wel lastig. De kinderen hebben nagedacht over het thema, het speldoel en de manier om het speldoel te behalen. Inmiddels is er al 1 spel klaar, de andere spelletjes worden na de voorjaarsvakantie afgemaakt. Binnenkort kunt u de gezelschapsspelletjes uiteraard komen spelen. Uitnodiging volgt.