nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen31 mei 2018

- 13 juli laatste schooldag

- 16 juli t/m 24 augustus zomervakantie

Formatie

De formatie is zo goed als rond. Maandag a.s. kunt u hier informatie over verwachten via de mail. U ziet in het lijstje hierboven een informatiemoment voor de kleuterouders staan. We willen deze ouders graag alvast uitnodigen op maandag 11 juni om hen te kunnen informeren over hoe we de organisatie hebben neergezet voor deze kinderen. Zet u het alvast in uw agenda?

Bedank moment

We zijn heel blij met alle ouders, die op welke manier dan ook hun steentje hebben bijgedragen om dit schooljaar weer tot een fijn schooljaar te maken! Daar willen we graag eens even bij stilstaan en nodigen daarom alle ouders uit om op woensdag 27 juni om 11.00 uur op school te komen. We zullen u dan, samen met de kinderen, verrassen. U komt toch ook?

Engels,natuurles en project gr 1

Head, shoulders, knees and toes... Groep 1 heeft de afgelopen tijd gewerkt aan het thema “mijn lichaam”. Omdat we ook Engels geven bij de kleuters, hebben we het liedje “Hoofd, schouders, knie en teen..” in het Engels geleerd. Ze kunnen het inmiddels razend snel! Dus wees er op voorbereid als u mee gaat doen. Wat rustiger, maar minstens zo belangrijk en leuk was de IVN activiteit op 23 mei. Onder leiding van drie dames van IVN mochten wij op bezoek bij de tuin van mevrouw Albers. Gelukkig vonden we net op tijd de ingang, die verscholen zat achter veel jonge scheuten van planten en struiken. In de tuin zijn de kinderen op zoek gegaan naar verschillende schatten van de natuur. We hebben veel beestjes gezocht en bekeken. Juf Margot had zelfs een opgezette eekhoorn en mol mee genomen. Ze waren veel kleiner in het echt, dan verwacht. We hebben gezellig …

Meer lezen.

Letterfeest!

Groep 3 kent nu alle letters! En waar kun je dat beter vieren dan in de bibliotheek? Daar volgden we de les ‘Lettersoep’. Terug op school stond er een pan echte Lettersoep klaar. Met de vermicelli maakten we weer woorden.. (en we smikkelden de soep ook lekker op) De afsluiting was een letterspeurtocht door de school. Een verdiend feestje voor deze kanjers!

Techniekcircuit gr 3 en 8

Onder leiding van de leerlingen van groep 8 krijgen de kinderen van groep 3 techniekles. Eens in de 3 à 4 weken komt er een andere les uit de Techniektorens aan bod. Ook zijn ze bezig met leren programmeren, door middel van de Bee Bot en produceren ze kleine animatiefilmpjes met de IPad. Altijd mooi om te zien, hoe betrokken beide (leeftijds)groepen dan zijn!

Natuurles IVN gr 4-5

Maandag hadden groep 4 en 5 een actieve buitenles. We kregen les van de dames van de IVN die ons veel vertelden over het leven in het water en hoe we ervoor zorgen dat het water schoon blijft. Gewapend met een zeef en een loeppotje werd er gekeken welke dieren er allemaal in het water leven.

Meer lezen.

Afdansen groep 5

Zaterdag 2 juni gaan alle kinderen van groep 5 afdansen voor de finale. Dit vindt weer plaats bij dansschool Wensink en zal om 4 uur beginnen. Wanneer het afgelopen is, hangt af van hoe goed de kinderen dansen. Wanneer ze goed dansen, gaan ze namelijk door naar de volgende ronde. Het is dus aan te raden om wat eten en drinken mee te geven. Er kan te plekke wat worden gekocht (patat en dergelijke), maar het kan lang duren voor het eten klaar is. Ik hoop dat iedereen er zin in heeft en nog even extra de danspasjes oefent!

Hoog Buurlo gr 6-7

Vandaag zijn we heerlijk met groep 67 naar Hoog Buurlo geweest. De kinderen hebben van alles geleerd over de schapen, de hei en de schaapskudde. We hebben diertjes gezocht... een komkommerspin en een zandsalamander gevonden en de schapen geaaid! Na de lunch konden we knutselen met natuurlijke materialen. Al met al een superleuke en leerzame dag! Ouders... natuurlijk weer onze dank voor het rijden!!

Cursus computertypen gr 6-7-8

Computertypen helemaal jouw cursus! In september 2018 starten wij met de cursus Computertypen. De cursus is bedoeld voor leerlingen uit groepen 6, 7 en 8. De kinderen die deze cursus volgen en met succes afsluiten krijgen een diploma. De cursus bestaat uit 12 lessen (incl. examen) van 60 minuten. Alle aspecten komen aan bod. Je leert o.a. blind typen, de computer bedienen en het verkrijgen van typevaardigheid. Er wordt tijdens de lessen veel aandacht besteed aan persoonlijke begeleiding. Voor meer informatie en inschrijven ga naar www.deopleidingscentrale.nl of neem contact op: De Opleidings Centrale Postbus 124 7000 AC  Doetinchem tel.: (0314) 363060 e-mail: info@deopleidingscentrale.nl website: www.deopleidingscentrale.nl

Van harte gefeliciteerd!

datum   naam    groep
  6 juniJene
12 juni Jade
13 juniJesper
14 juniKylie
15 juniSya
15 juniTara
16 juni Sanne
17 juni Maud

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055