nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen30 maart 2018
Start nieuwe schooljaar

Hooggeëerd publiek,

Dames en heren, jongens en meisjes,

Het is bijna zover…over 10 dagen gaat de circusweek “200-jaar OBS Beekbergen” dan eindelijk van start. Bij deze sturen wij u/jullie een overzicht van de feestweek.

Minister komt openen

Maandagmorgen 9 april zal Minister Arie Slob (minister van Onderwijs en Media) een bezoek brengen aan OBS Beekbergen. De minister zal een kijkje nemen in de verschillende groepen en rond 10:15 uur het startschot geven voor alle festiviteiten rondom “200-jaar Beekbergen”.

Introductie circusacts

Maandagmiddag 9 april, na de lunch, geeft Sander Balk van Circus Salto in de Hoge Weije een introductievoorstelling voor alle leerlingen van de school. Daarna laat hij zien welke acts er ingestudeerd kunnen worden, zodat de kinderen weten waar ze aan kunnen gaan werken die week.

Programma feestweek

Maandag 9 april t/m donderdag 12 april wordt er in alle groepen gewerkt aan en rondom het thema circus. De taal/rekenlessen worden in dit thema aangeboden en dagelijks zullen kinderen gaan knutselen en worden diverse circusacts ingestudeerd.

Open dag

Woensdag 11 april vindt de jaarlijkse open dag plaats op alle scholen in de gemeente Apeldoorn. Bent u als ouder/verzorger benieuwd waarmee we bezig zijn rond het thema circus, kom gerust binnen. De open dag voor nieuwe ouders/leerlingen hebben we (i.v.m. het 200-jarige bestaan) verschoven naar woensdag 25 april.

Circusvoorstelling

Vrijdag 13 april wordt de feestweek afgesloten met een circusvoorstelling in een echte circustent op het plein voor de school. Rond 10:00 uur zal de generale voorstelling plaatsvinden, bewoners en begeleiders van De Vier Dorpen en het Zonnehuis zullen deze voorstelling bijwonen. Rond 12:00 uur kunnen alle kinderen genieten van een heerlijke pannenkoekenlunch in de eigen groep (zie oproep voor hulp). U hoeft de kinderen deze dag geen lunch mee te geven. Om 13:00 uur en om 14.30 uur zullen de kinderen een spetterend circusoptreden verzorgen voor u, als ouder/verzorger en eventuele overige familieleden.

Op maandag 9 april krijgt het oudste kind van ieder gezin kaartjes (5 stuks per gezin) voor de voorstelling mee naar huis. U krijgt kaartjes voor de eerste of voor de tweede voorstelling, dit i.v.m. het aantal zit-/toegangsplaatsen in de circustent. Mocht u ingedeeld zijn bij de eerste voorstelling, maar liever naar de tweede voorstelling komen, dan kunt u zelf proberen te ruilen met andere ouders. Ruilt u dan ook de kaartjes om, want elke voorstelling heeft z'n eigen kleur. Rond 16:00 uur zal de feestweek voor de leerlingen eindigen.

Dringende oproep!

We willen u met nadruk vragen om te voet of met de fiets naar de voorstelling te komen. Dit in verband met de zéér beperkte parkeergelegenheid. Het zou anders tot overlast kunnen leiden voor de ondernemers rond de school. Er zullen ook twee "parkeerwachters" aanwezig zijn, om eventuele overlast te voorkomen. Aan ouders die verder weg wonen willen we vragen ergens anders te parkeren en dan niet bij de winkels. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Hulp

Tijdens deze feestweek hebben we ook uw hulp nodig. Via de leerkrachten/klassenouders zal per groep een oproep worden gedaan daar waar we de hulp kunnen gebruiken. Zo zijn er al ouders geweest die op het raam hebben geschilderd bijvoorbeeld.

We kunnen ook nog hulp gebruiken van vrijwilligers (ouders en leerlingen gr 7 en 8) voor zaterdag 14 april. Hierover is een mailtje verzonden op 19 maart jl.

Zijn er nog vragen dan kunt u altijd terecht bij de eigen groepsleerkracht.

Kinderen onderbouw

Denkt u eraan dat de kinderen van groep 1-4 op vrijdag 13 april de hele dag op school zijn voor het feest? Deze dag wordt geruild, op vrijdag 22 juni zijn de kinderen daarom de hele dag vrij.

Tot slot wensen we iedereen een heel fijne feestweek met veel synergie!!

obsbeekbergen op Twitter

Slotoptreden van onze muzikanten uit groep 6 met opleidingsorkest van PJB. Samenzijn en samen muziek maken #synergie #houddezaagscherp https://t.co/eBox9LoQYD

21 mrt

We wensen alle leerlingen die meedoen met de #scholierencross vandaag veel succes en plezier!

16 mrt

RT @POinactie: Geen petjes, geen sjaaltjes. 45.000 leerkrachten, studenten en ouders staan op voor goed onderwijs. Fantastisch georganiseer…

15 mrt

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055