nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen21 december 2017
Start nieuwe schooljaar

 

 

Gezellige feestdagen, fijne kerstvakantie en de allerbeste wensen voor 2018! 

Kerstviering

Woensdagavond was het zover: lekkere gerechtjes maken, mooie kleren aan, in het donker naar school, samen naar de optredens kijken en gezellig eten met elkaar. Iedere groep was te zien op het podium en wat hebben ze goed hun best gedaan. Sommige kinderen hebben echt zichzelf overtroffen, want ga maar eens voor zo'n volle zaal je liedje staan zingen op het podium.... Na de optredens gingen alle kinderen naar hun eigen lokaal om samen te eten. De lokalen waren heel sfeervol gemaakt en op de buffettafels stonden weer allemaal heerlijke gerechten. Ouders wat hebben jullie weer je best gedaan, heel erg bedankt! De kinderen hebben hun best gedaan om alles op te eten en dat is bijna gelukt! Voor de ouders was er ook wat lekkers bij de vuurkorven buiten. Naast de kerstcommissie, willen we ook iedereen die heeft meegeholpen met het organiseren van het kerstfeest namens team en leerlingen heel …

Meer lezen.

Leerling Lighthouse Team

Gisteravond is voorafgaand aan de kerstviering het Leerling Ligthouse Team gepresenteerd. De kinderen hebben elkaar voorgesteld en hebben benoemd wat hun kwaliteiten zijn om in te zetten voor het Lighthouse team. Leden van deze leerlingenraad zijn: Josefine (8), Sanne (8), Merle (8), Dim (7), Lars (7), Floris B. (6), Daniel (6), Sara (6), Nina (6) en Yelina (6). We wensen dit team veel plezier met veel win-win- en synergiemomenten!

Bedankt!

We willen alle ouders bedanken voor de lekkere hapjes die gemaakt zijn voor tijdens het Kerstdiner. En alle leerlingen uit groep 8 wensen iedereen hele fijne en gezellige feestdagen.

Komt u ook?

Maandag 8 januari 2018 is de eerste schooldag na de kerstvakantie. We willen 's morgens met de kinderen in hun eigen groep het nieuwe jaar inluiden. Alle ouders willen we uitnodigen voor een kopje koffie of thee in de middag vanaf 14.15 uur om elkaar een gelukkig nieuwjaar te kunnen wensen. Komt u ook?     

 

Muzieklessen groep 6

PJB gaat vanaf donderdag 11 januari weer starten met  10 muzieklessen in groep 6. De kinderen gaan onder begeleiding van drie vakdocenten muziekinstrumenten leren bespelen (hout, koper en slagwerk). Op 5 april a.s. zal het slotoptreden plaatsvinden. Zet u het alvast in de agenda? Publiek is van harte welkom in de Hoge Weije.

Mededeling vernieuwde OR

Met vreugde meldt Marian Neuteboom, dat een tiental ouders bereid is de activiteiten, door school samen met de ouderraad-vereniging georganiseerd, vanaf begin 2018 op te pakken. De eerste schetsen van een nieuwe formele organisatie van de OR-vereniging zijn in een positief gesprek besproken met Maartje, OR-contactpersoon namens het team. In januari wordt e.e.a. in overleg met de bereidwillige ouders nader vorm gegeven. Wilt u ook uw steentje bijdragen om deze activiteiten net als voorgaande jaren een succes te laten worden, meldt u zich dan aan bij orbeekbergen@leerplein055.nl of spreek Marian aan op het schoolplein. Ook uw hulp en creativiteit is welkom, veel handen maken licht werk.

Vacatures bij Leerplein055

Leerplein055, de stichting waar onze school ook onder valt, gaat de interne begeleiding binnen de basisscholen op een andere manier invullen en introduceert de functie van intern begeleider (IB-er). Dit betekent dat een IB-er bij Leerplein055 met ingang van het nieuwe schooljaar geen lesgevende taken meer heeft en zich optimaal kan richten op het IB-werk op een of meerdere Leerplein055-scholen. Onder verantwoordelijkheid van de schooldirecteur levert de IB-er een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het ondersteuningsbeleid en het onderwijs op de basisscholen van Leerplein055. 

Het afgelopen jaar is gewerkt aan de ontwikkeling van deze nieuwe functie binnen de Leerplein055-scholen. Aanleiding waren de terechte zorgen die een groot aantal IB-ers heeft uitgesproken over de combinatie van de IB-taken met lesgevende taken en de toenemende werkzaamheden in het kader van passend onderwijs.  

De intern begeleiders gaan deel uitmaken van een IB-team zodat kennis en ervaring optimaal wordt gedeeld met de collega IB-ers. Om de functie zo goed mogelijk verder te ontwikkelen, stelt Leerplein055 voor een periode van twee schooljaren een extra kwaliteitsmedewerker aan …

Meer lezen.

Naam datum groep 
 Marel 22 december
 Jacob 25 december3
 Dim 25 december
 Isabeau 25 december
 KC 29 december
 Ruben 30 december 
 Tommie   1 januari8
 Hosam   1 januari3
 Anna   2 januari
 Elin    4 januari
 Alex   7 januari
 Mano  7 januari1-2 
 Vani    9 januari5
 Boaz   9 januari4
 Rene 12 januari7

Van harte gefeliciteerd!

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055