nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen9 november 2017
Start nieuwe schooljaar

Weet u het nog?

 

• 10 november Nationaal Schoolontbijt (bord-beker-bestek meenemen)

• 11 november St. Maarten

• 14 november school in sintsfeer brengen

• 14 en 16 november voorlopig advies gesprekken (gr 8)

• 15 november alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag team

• 16 november bezoek synagoge gr 8 i.p.v. GVO les

• 18 november aankomst Sinterklaas

• 20 november OR vergadering

• 23 november slotoptreden blokfluiten gr 5

•   1 december ASK voorstelling gr 5-8

•   5 december sinterklaasfeest

• 13 december bezoek De Vier Dorpen

• 20 december kerstfeest

• 25 dec- 5 jan kerstvakantie

Druk, druk, druk bij de kleuters

Dinsdagochtend was het toch wel erg fris tijdens het buitenspelen. Het was zelfs zo koud dat er mooie letters geschilderd konden worden in de ochtend rijp. Later op de dag kwam gelukkig de zon snel tevoorschijn. En natuurlijk gingen we ook even aanmoedigen bij de sponsorloop van de hogere groepen voor Serious Request. De sfeer was top en bij de kleuters begon het rennen ook te kriebelen. Velen hebben enthousiast heel wat rondes mee gerend. Wauw, wat een toppers! Na de lunch zijn ze ook nog eens voor het eerst naar de grote gymzaal geweest. Daar konden de kinderen kiezen uit verschillende onderdelen. Het was een hele onderneming, maar fantastische ervaring voor de kleuters in deze gigantische ruimte. Gelukkig hadden we vier ouders die ons kwamen helpen. Na deze pittige dag, heeft de opa van Wende ons verrast met een prachtige speelkeuken. Een fantastische aanwinst in onze klas, waar nog …

Meer lezen.

Wie komt ons helpen?

Vorig schooljaar is er een prachtige tafeltennistafel gefinancierd door de ouderraad. Voor de onderbouw is er vanuit dat budget een buitenkeukentje gemetseld door de vader van Jacob en Brechje. Van het overige budget willen we graag een “tuintje” van het schoolplein opofferen en daar door middel van u-profielen een soort van banken met een lange tafel maken. Zo kan er aan gezeten en gegeten worden, maar kan er ook op of onder gespeeld worden (tent). Voor deze klus zijn wij op zoek naar ouders of grootouders die een tuintje willen leeg halen (en afvoeren) en de profielen en staanders willen plaatsen en/ of maken. Ziet u deze klus wel zitten, loop dan even langs bij juf Charissa.

Start schoolfruit/groente

Zoals eerder gemeld gaan we vanaf dinsdag 14 november starten met schoolfruit/groente op dinsdag, woensdag en donderdag. De kinderen krijgen óp deze ochtenden allemaal fruit/groente op school. We gaan volgende week starten met banaan, waspeen en appel. U hoeft uw kind dus voor 's morgens geen fruit/groente mee te geven.

Sponsorloop gr 3-6

Sponsorloop gr 3-6

Dinsdag 7 november hebben we een sponsorloop gehouden met de kinderen van gr. 3-6. Groep 7 en 8 hadden nl al bij het Omnisportcentrum gelopen. De opbrengsten van deze sponsorloop gaat naar Serious Request. Groep 7 hebben deze activiteit georganiseerd en groep 8 liep als coach mee met de jongere kinderen. We hadden schitterend loopweer en de kinderen hebben fantastische gelopen! Wat een doorzettingsvermogen en wat een energie! Super!

Slotoptreden blokfluiten gr 5

Groep 5 heeft gedurende 10 weken kennis gemaakt met allerlei aspecten van muziek. Veel instrumenten zijn bekeken en bespeeld en op de blokfluit hebben de kinderen zelf muziek gemaakt en een aantal stukjes ingestudeerd. Op donderdag 23 november zal groep 5 optreden. Samen met het opleidingsorkest van harmonieorkest Prinses Juliana Beekbergen (PJB) onder leiding van dirigent Harald van Neck zullen ze ook nog een nummer spelen. De ouders, broertjes/zusjes, opa's/oma's en vriendjes/vriendinnetjes van groep 5 zijn vanaf 18.15 uur tot 19.15 uur welkom in Dorpshuis de Hoge Weye. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en de instrumenten te bekijken.

Sponsorloop Serious Request gr 7 en 8

De leerlingen uit groep 7 en 8 hebben vrijdagmorgen 27 oktober meegedaan aan de sponsorloop voor Serious Request in het Omnisport (georganiseerd door Accres). De leerlingen liepen een rondje van 700 m door het hele Omnisport.  Sommige leerlingen hebben wel 12 rondjes gelopen. Wat een top prestatie hebben jullie geleverd.

Gastles Amnesty gr 8

Vrijdagmiddag 27 oktober kwam Leny van den Belt in de klas. Zij is een vrijwilliger bij Amnesty International. Ze heeft een gastles geven over kinderrechten en discriminatie. Het was een interessesante en leerzame middag. Als afsluiting hebben de kinderen een kaart geschreven/getekend voor Esra, een meisje dat gevlucht is uit Syrië en nu in Turkije verblijft.

Van harte gefeliciteerd!

                   

Datum  Naam   Groep  
 13 november Melle 8
 20 november Isabel 5
 21 november Laura 2
 24 november Fleur 6
 25 november Merle  8 
 26 november Indy 6

 

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055