nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen26 oktober 2017
Start nieuwe schooljaar

• Deze week kerstkaarten tekenen (Serious Request)

• 27 oktober herfstwandeling gr 1-4

• 27 oktober 7 en 8 BUILDINGRUN Omnisportcentrum (Serious Request)

• 3 november 1-2 vrij

• 6 november Algemene Ledenvergadering Ouderraad

• 7 november sponsorloop groep 3-6 (Serious Request)

• 8 november bezoek De Vier Dorpen door groep 1-2

• 10 november Nationaal Schoolontbijt

• 11 november St. Maarten

• 14 november start EU schoolfruitproject

• 14 november school in Sintsfeer brengen

• 14 en 16 november voorlopig advies gesprekken (gr 8)

• 15 november alle leerlingen vrij i.v.m. studiedag team

• 16 november bezoek synagoge gr 8 i.p.v. GVO les

• het formulier bereikbaarheid ouders / verzorgers inleveren bij de leerkracht van uw kind

Schoolontbijt 10 november

Op vrijdag 10 november zullen wij weer meedoen met het Nationaal Schoolontbijt. Op de ontbijttafels in het hele land staat een gezond ontbijt dat voldoet aan de nieuwe richtlijnen van het Voedingscentrum.

Hoe ziet het samen ontbijten eruit? Bij binnenkomst zullen alle kinderen eerst even met de juf naar de klas gaan om daar alle spullen neer te leggen en de jassen op te hangen. Daarna gaan ze samen met de juf naar de grote zaal van de Hoge Weye. Daar staan de tafels gedekt en kunnen we als iedereen zit heerlijk van ons ontbijtje genieten.

Wat staat er op tafel? Vers brood, broodjes en krentenbollen. Daarnaast is er melk, yoghurt, halvarine, 30+ kaas en smeerbare kaas, komkommers en de appels of mandarijntjes.

Wat nemen de kinderen mee? Een bord, bestek en een beker in een plastic tas met naam. Graag meenemen op donderdag 9 november.

Het Nationaal Schoolontbijt sinds vorig jaar ook …

Meer lezen.

Afbeeldingsresultaat voor logo serious request 2017

Serious Request

Enkele belangrijke data om te noteren:

 

• Vrijdag 27 oktober, groep 7 en 8 doen mee aan de sponsorloop in het Omnisport. Komt u aanmoedigen?

• Deze week maken we mooie kerstkaarten op school. Houdt u daar rekening mee als u al van plan was kaarten te kopen? De kinderen verkopen de eigengemaakte kaarten graag!

• Dinsdag 7 november, groep 3 t/m 6 houden een sponsorloop rondom de school. Tijd: 10.30 - 11.00. U krijgt van ons de lijsten om in te tekenen. Komt u weer aanmoedigen?

• Woensdag 13 december houden wij voor alle kinderen een kleedjesmarkt in de school. Vanaf 13.00 - 14.30 mogen de kinderen weer allerlei spulletjes verkopen. Wij zorgen ervoor dat u ruim van te voren een plaatsje kan reserveren. Kosten: 1 euro per kleedje. Al het geld dat de kinderen deze middag verdienen gaat deze keer naar het goede doel!

Haps, groep 6/7

Van 19 t/m 21 maart 2018 bezoeken wij met groep 6 en 7 het Hapskamp. Het is een nagemaakt prehistorisch dorp uit de IJzertijd. We vinden hier een oase van eenvoudig leven. We maken een reis in de tijd naar 500 voor Chr. Dit educatieve project laat ons intensief samenwerken, we moeten doorzettingsvermogen laten zien en de nodige lef hebben! Noteert u alvast deze datum in de agenda? Nieuwsgierig geworden? Kijk maar eens bij www.hapsproject.nl

Groep 6/7

De afgelopen weken zijn weer voorbij gevlogen! De kinderen hebben hun tweede taaltoets achter de rug. Na de toets gaan we samen met de kinderen de doelen bepalen waar de komende tijd extra aan gewerkt moet worden. Dit zijn onderdelen van de toets die nog moeilijk gevonden werden. Per kind kan dit natuurlijk verschillen! De eerste activiteit voor Serious Request is ook gestart. De kinderen zijn begonnen met het tekenen van hun eigen kerstkaart. Volgende week worden deze naar de drukker gestuurd en over een aantal weken krijgt uw kind ze mee naar huis om te verkopen. Ze worden prachtig!     Morgen gaan groep 7 en 8 de sponsorloop doen in het Omnisportcentrum. vanmiddag bij de gym hebben we alvast geoefend met een hindernis estafette. Ook bedanken we de moeders weer voor het luizen pluizen...super fijn dat dit altijd na de vakantie wordt gedaan!!

Nieuwe juf

Vanaf vandaag kunnen we juf Els Janssen in groep 4-5 elke ochtend inzetten als onderwijsassistente. Zij gaat juf Ruth en juf Danielle ondersteunen tijdens de lessen en hulp bieden aan kinderen die extra begeleiding kunnen gebruiken. We hebben vanuit het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs deze ondersteuning kunnen regelen. Een aantal van u kennen Els van de BSO, waar zij ook werkzaam is. We zijn heel blij met deze ondersteuning en met juf Els in ons team!

Gezonde school met EU-schoolfruit

We willen de kinderen een gezonde schoolomgeving bieden. Een gezonde leefstijl helpt kinderen lekker in hun vel te zitten, de weerstand op peil te houden en genoeg energie te hebben voor leren, sport en spel. Wij besteden niet alleen aandacht aan voeding en gezondheid in de lessen, maar ook in de praktijk. Dit betekent dat in alle groepen fruit, groente of brood gegeten wordt in de ochtend/middagpauze. Het blijkt dat schoolfruit eten ook zorgt dat kinderen thuis vaker gezond kiezen, daarom hebben wij ervoor gekozen om onze school weer op te geven voor het EU-schoolfruitprogramma. De leveringen starten in de week van 13 november 2017. Vanaf 14 november krijgt uw kind dus op di-wo-do fruit/groente op school. In de week van 20 april 2018 vinden de laatste leveringen plaats. In totaal ontvangen de deelnemende scholen gedurende 20 weken drie stuks gratis groente …

Meer lezen.

De ouderraad praat u bij

Afgelopen maandag kwam de Ouderraad bij elkaar. Wij zijn ons aan het voorbereiden op de Algemene Ledenvergadering die gepland staat op 6 november a.s. De Ouderraad wil graag in contact komen met haar achterban. En dat bent u! We hopen dus dat u er zult zijn op 6 november om 19.30 uur.

Ook liggen voor ons het Nationaal Schoolontbijt op 10 november en natuurlijk het feest der feesten: Sinterklaas. Wat dat laatste betreft; er gaan wat zaken veranderen. Voor de ouders uit de onderbouw betekent dit dat er dit jaar geen knutselavond zal zijn. In plaats daarvan zouden we graag op 14 november met een grote groep ouders de school in Sinterklaassfeer willen brengen. We hopen op een grote opkomst – en dat mogen ook best ouders uit de bovenbouw zijn - want we willen het graag serieus aanpakken. Natuurlijk zorgt de Ouderraad voor een versnapering die u in de …

Meer lezen.

Van harte gefeliciteerd!

                   

Datum  Naam   Groep  
 31 oktober Kris 6
   2 november Jorik 6
   3 november Gino 5
   8 november Marnix 4
   8 november Olevier 8
 12 november Jonas 4

 

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055