nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen22 juni 2017
Start nieuwe schooljaar

Let op!!

Dinsdag 27 juni start de school om 9.30 u i.v.m. de landelijke prikactie POinactie!!

Weet u het nog?

Vrijdag 23 juni schoolreis groep 5, 6 en 7. Denkt u eraan op tijd te betalen?

Donderdag 22 juni informatie avond alle ouders (plannen nieuwe schooljaar)                                                                                          Donderdag 29 juni krijgen alle kinderen hun rapport mee.

Donderdag 29 juni modderdag gr 1-4

Maandag 3 juli voert groep 8 de eindmusical op  

Donderdag 6 juli dansdag voor alle groepen (info volgt nog)                                                                                           

Vrijdag 7 juli is de laatste schooldag en begint de vakantie voor iedereen om 12.00 uur.

Piano op school!

Sinds deze week staat er een piano in de school. Het is geen concert piano, maar voldoet wel aan de eisen van een "schoolpiano". De kinderen hebben hem ook ontdekt, want vanmiddag kregen we een klein concert van Jorik! We waren onder de indruk! Het is de bedoeling deze piano voor de muzieklessen in te zetten en te laten gebruiken door kinderen en ouders die piano kunnen spelen. Wie wil komen spelen?

Poe, wat warm!


Wat een temperaturen de laatste tijd! De zonnebrandcrème staat bij de hand en in ons 'restaurant' in de poppenhoek wordt de hele dag (extra) water verkocht. 's Ochtends kunnen we nog lekker buiten knutselen... 's middags gaat de watertafel in de schaduw.
We zijn misschien snel verbrand, maar ook iets sneller
'aangebrand' met dit weer. Jesper moest al drie keer huilen, eigenlijk om niets. Toen hij voor de vierde keer begon, nodigde ik hem uit om eens even naast me te komen zitten. Hij leunde tegen me aan en zuchtte tussen zijn snikken door: "Ja maar juf... mijn energie is kapot!"

'Picknick in the park'


Het had wat voeten in aarde, maar het is gelukt om ons doel te bereiken. De (Sneeuwwitje-)kinderen hadden zelf aangegeven, dat er eigenlijk wel wat beter naar de juf geluisterd zou kunnen worden. Het duurde een paar dagen, maar toen is het toch gelukt. De beloning was: picknicken in het park. Omdat Maud dinsdag haar verjaardag vierde en haar moeder wel mee wilde kon dat prima zo. Het was er heerlijk koel in de schaduw en na het eten en drinken konden we er nog lekker even spelen.
Het was zelfs zo gezellig, dat sommigen hun broodtrommel bij de overblijf al leeg bleken te hebben...

Vies worden mag op ModderDag


Vies worden mag op ModderDag!
Op 29 juni 2017 is het Internationale ModderDag en wij doen met groep 1-4 mee! Alleen doen wij het op woensdag 28 juni!
Duizenden kinderen in heel Nederland ontdekken tijdens ModderDag weer wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en hoe leuk de natuur is. Bij kinderdagverblijven, bso’s, peuterspeelzalen, basisscholen en natuur- en milieucentra uit het hele land kun je moddertorens maken en moddertaartjes bakken.

Een internationaal succes
Afgelopen jaar deden in Nederland meer dan 125.000 kinderen op 3000 locaties mee. En niet alleen Nederlandse kinderen, ook honderdduizenden kinderen in het buitenland zijn actief bezig met natuur op International Mud Day. In 2013 is ModderDag voor het eerst in Nederland georganiseerd. Vanaf 2016 wordt ModderDag georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is leerzaam en leuk voor henzelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen uit en lekker met je voeten de modder in! Ontdekken, spelen, leren, opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur. Kijk voor meer informatie over ModderDag op www.modderdag.nl.
In de diverse groepsapp zullen we voor de tijd nog helpen herinneren, dat iedereen op woensdag oude kleren aan doet...

Gr 3 en 4 schoolreisje

Wat hebben we genoten afgelopen donderdag! Om te beginnen was het heerlijk weer, zelfs af en toe een beetje te warm. Gelukkig was er een water gedeelte waar de kinderen driftig gebruik van hebben gemaakt! Na de ontvangst door iemand van het park was het tijd om alle tassen in de tent te zetten en lekker te gaan spelen! Een hele grote glijbaan met matjes, een treintje, verschillende klim- en springtoestellen, te veel om op te noemen. Tussendoor regelmatig verzamelen om met z'n allen naar de voorstelling van Jan Klaassen en Katrijn te kijken, een frietje te eten en lekker wat te drinken.... Voordat we naar huis gingen nog even gezamenlijk een ijsje eten, alle tassen weer verzamelen en de auto's in! Fijn ouders, dat jullie met zovelen hebben gereden!

Gastles huiswerk plannen gr 8

Op maandag 19 juni kwamen er twee mensen van Synergy. Zij kwamen ons een les huiswerk plannen geven. We kregen een blaadje waarmee we ons huiswerk gingen plannen. Ze gingen ons ook uitleggen hoeveel dagen van tevoren je iets moest leren en/of maken. Het was best handig om te weten voor de middelbare school.  Geschreven door Thom

Raamschilderen

Diverse ouders hebben de afgelopen tijd nieuwe raambeschilderingen gemaakt. Dit keer staan de beschilderingen in het teken van de zomer. Er is hard gewerkt en het was weer heel gezellig met al die ouders. Hartelijk bedankt voor jullie werk, het ziet er weer geweldig uit!

Van harte gefeliciteerd!

Datum               Naam              Groep

26 juni               Laurens          1-2  

26 juni               Roosmarijn     1-2

26 juni               Vince               6

29 juni              Jesse W.         1-2

 1 juli                 Robin              1-2         

 

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055