nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen9 juni 2017
Start nieuwe schooljaar

Belangrijk! POinactie

Dinsdagavond heeft POinactie bij het programma Jinek een prikactie aangekondigd voor dinsdag 27 juni aanstaande. Leerplein055 onderschrijft het belang van een eerlijk salaris en minder werkdruk voor leerkrachten in het basisonderwijs.

Ook onze school zal op dinsdag 27 juni een uur later beginnen vanwege deze actie. Wilt u ons steunen door ook de petitie te tekenen? Ga dan naar www.pofront.nl

Meer informatie: PO in actie

Weet u het nog?

• De komende tijd worden de Cito toetsen gemaakt in gr 1-7

• Maandag 12 juni komen bewoners van De Vier Dorpen ons een bezoekje brengen.

• Donderdag 15 juni gaan de groepen 1-4 op schoolreis naar Het Land van Jan Klaassen en heeft gr 8 een kennismakingsmiddag van het VO, 's avonds is er een MR vergadering

• Vrijdag 16 juni en vrijdag 30 juni zijn de kinderen van gr 1-4 vrij

• Zaterdag 17 juni is de kleedjesmarkt

• Maandag 19 juni de laatste koffie inloop

• Donderdag 29 juni krijgen alle kinderen hun rapport mee

• Maandag 3 juli voert groep 8 de eindmusical op

• Vrijdag 7 juli is de laatste schooldag en begint de vakantie voor iedereen om 12.00 uur.

• U kunt de vakanties en vrije dagen ook vinden op de website (ouder-vakanties en vrije dagen)

Studiedag team

Terwijl de kinderen nog lekker een dagje vrij hadden, was het team op school voor een studiedag. We zijn 's morgens druk bezig geweest met de afronding van het schooljaar en de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Na de lunch kwam de bovenschools ICT'er om ons te informeren over de uitbreidingen op ICT gebied binnen Leerplein055 en daarna hebben onze digicoaches een presentatie gegeven over het ICT gebruik voor het komend schooljaar. Gelukkig hadden we ook een stukje ontspanning georganiseerd aan het eind van de middag en konden we de dag tevreden en gezellig afsluiten.

Thema Beroepen bij de kleuters


Afgelopen vrijdag mochten alle kleuters op bezoek bij de Oranjekazerne, waar twee van onze moeders werken. Wat een kans, wie mag dat nou? Eerst werd de PSU uitgereikt en vervolgens moesten we gecamoufleerd worden. Toen was het tijd voor de excercitie... Vrijwillige ouders hadden zich spontaan gemeld om te rijden, maar als ze geweten hadden, dat ook zij zich moesten opstellen in rotten van 3.. rechtop.. pink aan de broeknaad..
De beide dames hadden een programma voor de hele ochtend voorbereid en er was van alles te zien en te doen voor de kinderen. Toen het laatste: 'Halt en sta stil' klonk, kon iedereen terugkijken op een hele leuke ochtend! Erg bedankt!

Groep 4

Na een heerlijk weekend en een extra vrijde dag was het wel weer even wennen. Eerst maar eens aan elkaar vertellen wat je zoal gedaan hebt in het weekend in de binnen/buitenkring. Maar er moest ook wel weer serieus gewerkt worden deze week, want we zijn met de toetsen bezig. Dat vraagt concentratie van de kinderen en rust in de groep.

Meepraten op het Ministerie...


Het Ministerie van Onderwijs organiseerde dit jaar drie keer een Praktijkspiegel, om van gedachten te wisselen met mensen uit de praktijk van het onderwijs. Ongeveer 50 mensen waren uitgenodigd, aan de ene kant: van ambtenaar tot secretaris-generaal, aan de andere kant van kleuterjuf tot hoogleraar. Mijn (juf Ine) onderwerpen waren Het jonge kind en Passend Onderwijs. Staatssecretaris Sander Dekker durfde het aan, om er ook bij te komen zitten. Twee uur lang hebben we met elkaar aan tafel gezeten en voornamelijk gesproken over de werkdruk: een 'hot item' in het onderwijs.

Groep 7 en 8 survivallen

Afgelopen donderdag hebben groep 7 en 8 deelgenomen aan een survival clinic, georganiseerd door Accres. Wat leuk dat we daar ontvangen werden door een oud leerling van ons, Rico de Boer.  Met z'n allen op de fiets naar het Boschbad in Apeldoorn en dan ook nog meer dan een uur lang allerlei spannende opdrachten uitvoeren. De tokkelbaan was bij de meesten wel favoriet. Maar goed dat er droge kleren meegenomen waren, want niet iedereen heeft droge voeten gehouden....

Trainingen voor jeugd-straatvolleybal

Zoals inmiddels bekend vindt van maandag 26 juni t/m zaterdag 1 juli het jaarlijkse StraatVolleybal toernooi plaats. Dit jaar wordt het toernooi maar liefst voor de 42e keer georganiseerd. Voor de jeugd worden er op woensdag 14 juni en donderdag 22 juni trainingen georganiseerd om alvast het spelletje weer een beetje onder de knie te krijgen. Deze trainingen worden gehouden in sporthal de Hiethof.

De groep 4-5 en 6-7 jaar zijn welkom van 17:00 – 17:45 uur.

De Groep 8-9-10 en 11-12-13 zijn welkom van 18:00 – 19:00 uur.

De trainingen worden verzorgd door trainers van de BSV met medewerking van een aantal vrijwilligers. Alle kinderen van 4 t/m 13 jaar welke deelnemen aan het toernooi mogen vrij inlopen. Er hebben zich gelukkig veel kinderen opgegeven, dus we hopen ook dat er veel kinderen komen trainen. We zien jullie graag in de sporthal en wensen iedereen veel plezier en succes tijdens het toernooi.

Kleedjesmarkt

Zaterdag 17 juni is het weer zover, kleedjesmarkt in het centrum van Beekbergen. Iedereen kan gratis meedoen aan deze kleedjesmarkt die door Bemivo evenementen wordt georganiseerd. Naast de kleedjesmarkt is er een kofferbakverkoop in de Kerkallee. In dit sfeervolle laantje kan iedereen zijn spullen verkopen vanuit de kofferbak. In tegenstelling tot de kleedjesmarkt, gratis en veel beschikbare plaatsen, is er voor deelname aan de kofferbakverkoop een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en kost een plaats €10,00. Inschrijven voor de kleedjesmarkt en de kofferbakverkoop kon vanaf 19 mei op Bemivo.nl. Inschrijfformulieren liggen vanaf die datum ook bij alle Bemivo winkeliers en kunnen ingeleverd worden bij HUBO van Tongeren en PRIMERA De Damper. Alle kinderen die mee willen doen aan de kleedjesmarkt kunnen zich ook via school inschrijven. Dat kan bij alle drie basisscholen in Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen. Klik hier voor Inschrijfformulierkleedjesmarkt2017. U kunt ook een formulier halen bij juf Ingrid.

De VakantieBieb

Weet je nog niet welk boek je mee wilt nemen op vakantie? Er staan leuke e-books voor je klaar in de VakantieBieb! Deze zomer kun je weer e-books lezen op een tablet of smartphone met de VakantieBieb. Probeer het eens uit! De VakantieBieb opent 1 juni 2017 voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit 31 augustus 2017, Je kunt ook meedoen aan de winactie. Download nu de app en maak kans op een iPad mini! Je kunt eventueel je vader of moeder vragen of zij je hierbij willen helpen. Download de gratis app

Van harte gefeliciteerd!

Datum               Naam         Groep  

12 juni               Lynne           1-2 

12 juni               Yade             4

13 juni               Jesper          1-2

14 juni               Kylie             7

15 juni               Sya               4

15 juni               Janelle          8

15 juni               Tara               6

16 juni               Sanne           7

 

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055