nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen1 juni 2017
Start nieuwe schooljaar

Weet u het nog?

• Maandag 5 juni zijn alle kinderen vrij (Pinksteren)

• Op di 6 juni zijn alle kinderen vrij i.v.m. de studiedag van het team.

•  De komende tijd worden de Cito toetsen gemaakt in gr 1-7

• Maandag 12 juni komen bewoners van De Vier Dorpen ons een bezoekje brengen.

• Donderdag 15 juni gaan de groepen 1-4 op schoolreis naar Het Land van Jan Klaassen en heeft gr 8 een kennismakingsmiddag van het VO, 's avonds is er een MR vergadering

• Vrijdag 16 juni en vrijdag 30 juni zijn de kinderen van gr 1-4 vrij

• Zaterdag 17 juni is de kleedjesmarkt

• Maandag 19 juni de laatste koffie inloop

• Donderdag 29 juni krijgen alle kinderen hun rapport mee

• Maandag 3 juli voert groep 8 de eindmusical op 

• Vrijdag 7 juli is de laatste schooldag en begint de vakantie voor iedereen om 12.00 uur. 

• U kunt de vakanties en vrije dagen ook vinden op de website (ouder-vakanties en vrije dagen)

Tafeltennistafel

Wat zijn we blij met onze nieuwe tafeltennistafel! Er wordt intensief gebruik gemaakt van de tafel, onder schooltijd en na schooltijd! Er worden hutten omheen en onder gemaakt, maar er wordt ook heel fanatiek met een bal een rondje om de tafel gespeeld. Een groot succes dus!

Gr 3

Afgelopen week hebben we in groep 3  in tweetallen samen aan een wascotekening gewerkt. Samen één tekening maken, dus samen overleggen en vooral goed samenwerken! Maandag zijn we met groep 3/4 naar de bostuin geweest. Beestjes zoeken, plantjes eten en vooral veel onderzoeken. De kinderen hebben erg genoten en het was een erg geslaagde middag! Natuurlijk had u ook nog een paar foto's van ons bezoek aan de kinderboerderij de Maten te goed! De rest van de foto's kunt u bekijken op de site van groep 3!

Gr 4

De afgelopen weken hebben we veel 'andere' activiteiten gehad, naast  rekenen taal en spelling. Met z'n allen hebben we buiten gekeken naar het plaatsen van de tafeltennistafel....wat een spektakel was dat!

Daarna zijn we met groep 3 en 4 naar de kinderboerderij geweest in de Maten. Prima organisatie! De kinderen van groep 4 mochten de dieren borstelen, schoon water brengen naar de waterbakken, poepscheppen en de dieren voeren. Met behulp van de begeleiding en de ouders konden ze dit prima aan!

Afgelopen maandag was het tijd voor nog een andere vorm van bezig zijn in de natuur...heerlijk met groep 3 en 4 samen naar de bostuin, blaadjes en diertjes..van alles kwam aan bod!

We wensen iedereen alvast een heerlijk zonnig Pinksterweekend

De ouderraad praat u bij!

Op 15 mei kwam de Ouderraad bij elkaar. We keken terug op de Koningsspelen en het Paasontbijt. Die laatste was, daar waren we het over eens, een onverdeeld succes. Er waren dit jaar wat extra activiteiten in de diverse klassen gekoppeld aan het Paasfeest en dat werd door de kinderen goed ontvangen.

De Koningsspelen verliepen prima maar wij, leerkrachten en Ouderraad, zien wel wat zaken die volgend jaar anders kunnen. Zo is het draaiboek dat wordt gehanteerd nog uit de tijd dat de school meer leerlingen en dus meer groepen had. Een aanpassing is wenselijk constateerden we. Verder is ook de catering voor de hulpouders een punt van overweging. Misschien vond u wel dat die wat karig was. Wij geven u daar gelijk in en zullen een plan maken hoe we dit volgend jaar anders aan kunnen pakken. Punt van afweging is altijd: waar geven we ons geld (lees: het geld dat u betaalt om voor de kinderen activiteiten te organiseren) aan uit? We nodigen u van harte uit om uw ideeën daarover met ons te delen.

Op 17 juni staat Beekbergen weer op zijn kop. Die dag is er kleedjesmarkt in Beekbergen. Een activiteit die doorgaans wordt georganiseerd door de Bemivo in samenwerking met OBS Beekbergen. Echter, in dit jaar zijn in dat weekend meerdere activiteiten in Beekbergen. Zo wordt er door de gezamenlijke sportclubs een kamp gehouden. Omdat er veel kinderen lid zijn van de voetbal-, turn- en tennisclub verwachten wij daarom dat er dit jaar maar weinig kinderen van OBS Beekbergen op de kleedjesmarkt zullen zitten. De Ouderraad acht het daarom niet de moeite waard om speciale activiteiten te organiseren op die dag. Zijn er kinderen die niet mee gaan op kamp, dan zijn zij natuurlijk alsnog van harte uitgenodigd om een plekje te reserveren op de kleedjesmarkt. Het zal vast weer als vanouds gezellig zijn.

Voor groep 8 loopt het schooljaar duidelijk al naar het einde. De Cito-toets is geweest en het Vlielandkamp is alweer achter de rug. Nu nog het grote eindproject: de musical. De leerlingen werken met veel overgave om er een geweldige voorstelling van te maken en krijgen daarbij hulp van diverse ouders, tante’s en andere familieleden. Op 3 juli wordt het eindresultaat gepresenteerd aan de ouders en andere familieleden van kinderen uit groep 8.

De Ouderraad wenst jullie (groep 8) alvast heel veel succes!

Bezoek tijdens muziekles

Op woensdag 7 juni en vrijdag 9 juni krijgen wij bezoek van twee muzikanten. We zijn het hele jaar al bezig geweest met de nieuwe muziekmethode en muziektrainingen i.v.m. de muziek subsidie van Muziekimpuls. Als afsluiting krijgen de leerkrachten bezoek tijdens een muziekles om te kijken hoe het gaat en welke tips er nog gegeven kunnen worden. Veel plezier allemaal!

Van harte gefeliciteerd!

Datum               Naam      Groep  

6 juni                 Sören         8

6 juni                 Jene           5

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055