nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen4 mei 2017
Start nieuwe schooljaar

Weet u het nog?

 

• Op 5 mei zijn alle kinderen vrij i.v.m. bevrijdingsdag.

• Maandag 8 mei gaan de kinderen van gr 5/6 gezelschapsspelletjes doen in De Vier Dorpen

• Vanaf maandag 8 mei facultatieve oudergesprekken (zie info vorige UDSG)

•  Op 15 mei gaat gr. 5/6 naar de Bostuin voor een natuurles

• Op di 6 juni zijn alle kinderen vrij i.v.m. de studiedag van het team.

• U kunt de vakanties en vrije dagen ook vinden op de website (ouder-vakanties en vrije dagen)

Bevrijdingsdag 5 mei


Bevrijdingsdag: traditioneel wordt door Beekbergen het Bevrijdingsvuur opgehaald uit Wageningen. Zo ook morgen. Dit jaar lopen naast een aantal oud-leerlingen ook onze leerlingen Jort en Fleur deze estafette mee! Een hele prestatie.. Komen jullie ze steunen, het laatste stuk?
Rond 11.15 hopen ze bij de Smittenberg te zijn, vandaar mogen de kinderen van groep 5-8 de fakkel mee 'doorgeven'. In optocht gaat het om 11.30 achter de muziek aan naar het Teixeira de Mattospark. De jongere kinderen mogen dit stukje meerijden in een groot aantal oude legervoertuigen.

Weer wat nieuws!

Aan de deur van de kleutergroepen vindt u tegenwoordig uitgeprinte QR-codes. Als u er toch langs komt, kunt u ze even scannen met uw mobiel. Als u de URL bovenin de browser plakt, ziet u het filmpje van onze Woordenschat-les: Arie de Letterkanarie of Mollie...
Voor kinderen, die nog wat moeite hebben met Taal, is deze herhaling erg zinnig, maar voor allemaal is het vooral ook leuk!

Groep 1-2B berichten

We zijn gestart met een nieuw thema: beroepen.

Samen met de kinderen hebben we in kleine groepjes een woordweb gemaakt over de verschillende beroepen. Ook hebben we de beroepen van de papa's en mama's besproken. Een aantal ouders zit vooral achter een bureau en doet iets op de computer. Heel saai volgens de kinderen. Van de beschreven beroepen mochten de groepjes ook een beroep kiezen, wat ze wel in de klas wilden na spelen. Zo hebben ze in 1/2b het thema "restaurant" en "bouwen" binnen het thema beroepen gekozen. Spulletjes om het restaurant en de bouwplaats nog aantrekkelijker te maken zijn weer van harte welkom!

Woensdag hebben we onze ogen uitgekeken en flink wat punten uitgedeeld. We mochten bij een swingende  "generale" van het afdansen van groep 5/6 kijken.

Omdat juf Marit nog in Gambia zit en we haar zo missen, hebben we haar een berichtje gestuurd. Juf Marit was heel blij met het bericht, want ze was juist die dag ziek (de vijfde van de groep!). Gelukkig komt ze zondag weer naar huis en is ze woensdag weer op school.

Thema: Beroepen

Het nieuwe thema bij de kleuters: 'Beroepen' heeft een aantal verrassingen in petto. We verklappen nog niks! De Sneeuwwitjes zijn begonnen met het verhaal van Arie, die een raam in zijn Villa Letterpret wilde maken.. daar moest uiteindelijk natuurlijk een Bouwvakker bijkomen! Even later werden er drilboren in elkaar geknutseld en een mooi tegelvloertje gelegd in de Bouwhoek. In de Huishoek zoeken we het hogerop: daar is het nu veranderd in een vliegtuig. Een aantal ouders en vrijwilligers komen iets laten zien van hun beroep. Mocht u ook nog een leuke bijdrage kunnen leveren, dan horen we dat graag!

Spelletjesmiddag, win-win?


Het was weer spannend afgelopen week, of het zou lukken om genoeg hulp te krijgen bij de Spelletjesmiddag. We dachten het rond te hebben, toen ziekte roet in het eten gooide. Gelukkig voor ons was de grote zus van Kars geblesseerd en kon niet mee naar de gym... Niet helemaal, maar misschien toch een beetje: win-win? Want Britt vond dit toch ook wel leuk. Muriel hield haar gezelschap en: alle kleuters blij: dames (alle dames!) bedankt!

Meivakantie 2018

Wat fijn! Volgend schooljaar kunnen we weer twee weken meivakantie geven. Langer zelfs, want vrijdag 27 april is het Koningsdag en zijn we al vrij, dus vakantie van 27 april t/m 11 mei 2018.

Continurooster

Op basis van de uitslag van de enquĂȘte over het continurooster onder de ouders, heeft de MR het schoolbestuur geadviseerd om het schooltijdenmodel aan te passen naar het viergelijke dagen model. Het schoolbestuur neemt het advies over en heeft besloten tot een continurooster over te gaan vanaf schooljaar 2017-2018. De schooltijden zien er dan als volgt uit:

dagen tijden 
 maandag 8.30-14.30 
 dinsdag 8.30-14.30
 woensdag 8.30-12.15
 donderdag 8.30-14.30
 vrijdag

 8.30-12.00: onderbouw

 8.30-14.30: bovenbouw

Voor de vrije vrijdagochtenden voor de onderbouwgroepen zal er niets veranderen. Dat zijn er jaarlijks 11 voor de kleutergroepen en 7 voor de groepen 3 en 4. We gaan dus vanaf volgend schooljaar gezamenlijk eten op school. We zullen dit moment ook aangrijpen om gezond te eten op school. Vanaf dat moment is het daarom ook de bedoeling dat er alleen brood en fruit in de broodtrommeltjes wordt gestopt (de zaag scherp houden). U krijgt binnenkort meer informatie over het gezamenlijk eten en de organisatie hiervan.

Tevredenheidspeilingen, leerlingen en ouders

Afgelopen week is er in de MR vergadering gekeken naar de uitslagen van de tevredenheidspeilingen van leerlingen en ouders. Deze peilingen zijn afgelopen najaar afgenomen. Hierbij kunt u de analyse en acties lezen:

Analyse tevredenheidspeilingen 2016 (2)

Bezoek van CvB Leerplein055

Het college van bestuur van Leerplein055 maakt een ronde langs alle schoolteams met als doel iedereen te ontmoeten, te ervaren waar teams trots op zijn, te horen wat beter kan en, misschien wel het belangrijkste, een integrale indruk van de school te krijgen. De achterliggende gedachte is dat bij het besturen van Leerplein055 voortdurend keuzes gemaakt moeten worden in het belang van goed onderwijs op onze scholen.

Hierbij kunt u het verslag lezen gemaakt van deze ontmoeting: Verslag bezoek CvB

Oproep kandidaten GMR

Personeel en ouders van Leerplein055 kunnen meedenken, meepraten, en meebeslissen over het beleid wat bij de scholen van Leerplein055 opgesteld wordt. Op schoolniveau is er hiervoor een Medezeggenschapsraad (MR), en voor alle school-overstijgende zaken is dat de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR). In verband met het reguliere aftreden van leden van de GMR zijn zij op zoek naar kandidaten, van zowel personeel als ouders. Hierbij de oproep en het aanmeldingsformulier:

Oproep kandidaten Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Leerplein055

Open dag Politie Apeldoorn

Op zaterdag 13 mei 2017 is er open dag bij de politie in Apeldoorn. Voor kinderen is er een prijsvraag uitgezet: Prijsvraag

Van harte gefeliciteerd!

Datum               Naam      Groep  

8 mei                 Lizzy        3

8 mei                Thom        8 

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055