nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen6 april 2017
Start nieuwe schooljaar

Weet u het nog?

• Gr 1-2 is morgen vrij

• Gr 7 gaat ma 10 april naar de Vier Dorpen

• Gr 8 heeft ma 10 april een natuurles in de Bostuin

• De schoolfotograaf komt op di 11 april

• Het paasontbijt is op do 13 april (bord-beker-bestek meenemen)

• Op goede vrijdag zijn alle kinderen vrij.

• De tulpvakantie is van 24 t/m 28 april.

• Op ma 1 mei en op di 6 juni zijn alle kinderen vrij i.v.m. de studiedagen van het team.

• Op 5 mei zijn alle kinderen vrij i.v.m. bevrijdingsdag.

• U kunt de vakanties en vrije dagen ook vinden op de website (ouder-vakanties en vrije dagen)

Trots

Trots!!

Wij zijn trots op onze leerlingen die op de open dag een leiderschapsrol hebben uitgevoerd. De leerlingen van groep 8 hebben de rondleidingen verzorgd en dat deden ze heel goed. Ze hebben belangstellenden als ware ambassadeurs over The Leader In Me en onze school verteld! Ze hebben hiervoor heel goed gewoonte 1 'Wees proactief' en gewoonte 2 "Einddoel voor ogen' ingezet. Petje af! In alle groepen hebben een aantal kinderen een lesje aan hun klasgenoten gegeven en hebben de begroeters keurig iedereen welkom geheten in elke groep. De kinderen van groep 5/6 hebben uitleg gegeven over onze taal/rekenmethode. Dat hebben ze knap gedaan! Allemaal samen hebben we gewerkt aan gewoonte 6 Creëer synergie! Dat is gelukt, samen zijn we beter!

Help!

Op vrijdag 21 april organiseren wij weer de jaarlijkse Koningsspelen op de voetbalvelden van VV Beekbergen. U kunt zichzelf of opa/oma nog steeds opgeven via de klasse-app! (of anders eventueel mailen naar: drorije@leerplein055.nl)

Koningsspelen op 21 april

Op vrijdag 21 april vindt dit unieke evenement voor de leerlingen van OBS Beekbergen weer plaats op het terrein van voetbalvereniging VV Beekbergen.

INFO VOOR DE GROEPEN 1 en 2:
De kleuters gaan deze dag gekleed in sportkleding met een gekleurd T-shirt, zoals aangegeven zal worden op een lijst die in de gang komt te hangen. De leerlingen worden om 8.30 uur bij VV Beekbergen verwacht, waarna zij zich bij hun groepsleider moeten melden achter het clubhuis.

INFO VOOR DE GROEPEN 3 t/m 8:
De leerlingen van groep 3 t/m 8 worden om 8.20 uur op het schoolplein aan de Dorpsstraat verwacht. Daar dienen zij zich te melden bij hun groepsleider. Omstreeks 8.30 uur vertrekken ze in optocht naar het voetbalveld. Kledingvoorschrift: sportkleding met -op school versierd- T-shirt. Thema voor de gr 3, 4 en 5: landen van Europa.Thema voor de gr 6, 7 en 8: landen van de wereld.

We starten met een optocht om het eerste veld, waarna we samen starten met de warming-up: de Okido-dans van Kinderen voor Kinderen. (je mag thuis ook vast oefenen!) Vervolgens zoeken leerlingen en begeleiders hun beginplek op het sportveld en starten de verschillende sportonderdelen. De sportdag voor de gr 1 t/m 5 vindt plaats op het kunstgrasveld. Daar is het absoluut verboden voor schoenen met (hoge) hakken! Toeschouwers zijn van harte welkom, maar graag achter de omheining. Een kopje koffie of thee kunnen de toeschouwers kopen in de kantine van VV Beekbergen.
Er mag niet gegeten en gedronken worden op het kunstgras en uiteraard mag er niet gerookt worden.

Bij onverhoopt slechte weersomstandigheden, krijgt u donderdagmiddag een mailtje. Om 12.00 uur eindigt het ochtendprogramma en worden de certificaten en een leuke herinnering aan deze dag uitgereikt. Voor de kleuters is de dag dan afgelopen, zij moeten om 12 uur opgehaald worden bij het sportveld.
Kinderen uit groep 3-8 die normaal op vrijdag op school overblijven, kunnen tussen de middag -onder begeleiding- ook op het sportveld overblijven. Om 13.30 uur worden de leerlingen uit 3 - 8 weer terug verwacht op het sportveld. Dan spelen de groepen 3-4, 5-6 en 7-8 een slagbaltoernooi. De winnaars van de groep: 7/8 spelen om 15.00 uur tegen de leerkrachten. Deze sportieve dag eindigt om 15.15 uur.

INFO VOOR ALLE MEDEWERKERS:​
Alle info, speluitleg en uitreiking van het materiaal vindt plaats op dinsdag 18 april om 19.30 uur op school.

WIJ WENSEN IEDEREEN EEN FIJNE DAG EN KONINGSSPELEN OM NOOIT TE VERGETEN!!!

Spelletjesmiddag; gezellig!

Wat een geluk! Er waren genoeg vrijwilligers voor de Spelletjesmiddag deze week! Als ik vertel, dat het morgen Spelletjesmiddag is en een kleuter reageert met: "Oh, dat is de leukste dag! Ik krijg er helemaal kriebels van in mijn buik".. dan weet u hoe dat uurtje gewaardeerd wordt, toch?

Tulpen..

Vanmorgen hebben de Sneeuwwitjes een Wijzneus-les over tulpen gedaan. (Deze kun je zelf thuis nog een keer bekijken op www.wijzneus.nl/obsbeekbergen en dan doorklikken naar: lente en de tulp kiezen.) Daar hoorden we van alles over het kweken van (nieuwe soorten) tulpen. Meeldraden, stampers..
Als verwerking hebben we tulpen gestempeld, we mengden geel en rood zoals we dat zelf mooi vonden en 'kweekten zo onze eigen soort'. Tot slot mochten we deze soort nog een naam geven. Ook daarin zijn onze kinderen heel creatief. Waar 'Elsa' (Wende) en 'Roodkapje' (Laura) vandaan komen, dat snap ik. Maar er bestaat nu ook de soort: 'Spuitelfje' (Nils) en de 'Sarine' (Robin) Maar what's in a name? Jesper noemde zijn rood-gele tulp direct: 'Blauw' en Maud doopte haar tulp gewoon: 'Roos'.

Groep 3

Afgelopen week zijn wij begonnen in ons nieuwe schrijfboekje. Voor het eerst aan elkaar schrijven en wat gaat dat goed! Verder zijn wij in groep 3 druk bezig met de Pasen. Knutsels en tekeningen voor in de klas en voor thuis. Loop gerust eens binnen om het te bekijken. We kijken uit naar het paasontbijt en het maken van de paasbakjes volgende week! Ook hebben we een nieuw gezamenlijk doel in de boom gehangen: We maken de rekentaak die op het programma staat. Het bord helpt ons daarbij. De kinderen kunnen hier precies lezen wat ze moeten maken. Hier gaan we de komende tijd hard mee aan de slag, zodat iedereen de goede taken maakt. Op de open dag hebben Marnix en Lena een mooi verhaal aan ons voor gelezen..super!!

Groep 4

De afgelopen week zijn we druk geweest met onze nieuwe doelen...Een wat langer lopend doel is: we werken zorgvuldig aan onze weektaak. De kinderen  vinken aan wat ze al hebben gedaan, maar ook dat kijken ze  wat ze als extra werk kunnen doen, en of hier tijd voor is. Ze moeten dan keuzes maken. Doe ik iets wat ik heel leuk vind of ga ik iets oefenen wat ik nog niet zo goed kan. Op vrijdag bespreken we met de hele groep of het is gelukt.

Afgelopen vrijdag hebben we ons doel van vorige week behaald...we spelen gezellig samen! Dit heeft de kinderen gemotiveerd om zonder ruzietjes heerlijk samen te spelen...erg leuk! Wat we gaan doen als beloning...dat weten we nog niet! Verder is er hard gewerkt, in een groepje, op een rustig plekje, met of zonder koptelefoon...het kan allemaal!

Gister op de open dag hebben Lotte en Emma een prima spellingsles gegeven...alle kinderen waren erg betrokken en soms was het ook best wel moeilijk...want...wat is er nu fout gespeld in het woord Maud??? De au...de d..? Nee, het was de vergeten hoofdletter aan het begin! Goed gedaan meiden!

Nog twee leuke activiteiten in het vooruitzicht voor de tulpvakantie...het paasontbijt op donderdag 13 april, het maken van de paasmandjes en natuurlijk de sportdag op 21 april!

Consulting Kids gr 7

Met de mensen van Consulting Kids heeft groep 7 nagedacht over armoedebestrijding in de gemeente Apeldoorn. Samen met 10 andere scholen mochten ze ideeën aandragen en deze ideeën zijn ons officieel teruggekoppeld op maandag 3 april j.l.

De wethouder van onderwijs dhr. Kruithof en de staatssecretaris Jetta Klijnsma hadden ons uitgenodigd op het gemeentehuis. Als echte raadslieden mochten de kinderen plaatsnemen op de stoelen van de gemeenteraadsleden. De mensen van Consulting Kids presenteerden de door de kinderen bedachte ideeën. Dhr. Kruithof heeft toegezegd een aantal van deze briljante ideeën absoluut door te voeren in de gemeente Apeldoorn. Hoe geweldig leuk is dat. We zijn trots op onze de leerlingen uit groep 7.

Meester Leendert

Meester Leendert zit al een poosje in de ziekenwet. Hij kwam wel elke week even op school, maar gaf nog geen les. Vanaf gisteren is hij begonnen om  kinderen van groep 3 en groep 5/6  (individueel) te begeleiden. We zijn blij dat hij weer meer op school is en hopelijk kan hij zijn werkuren weer opbouwen!

Gr 7/8 jongens voetbaltoernooi

Woensdag was het schoolvoetbaltoernooi. We begonnen meteen met de warming-up en onze keeper Rafaël inschieten. Daarna begonnen we om 13.30 met onze eerste wedstrijd tegen de Eendracht. We wonnen met 1-0 door een mooi doelpunt van Tristan. Daarna moesten we tegen Hertog van Gelre. Die speelden we gelijk met 0-0. De laatste moesten we winnen tegen De Marke om naar de volgende ronde te gaan. Uiteindelijk wonnen we met 2-0 door doelpunten van Emiel en Ruben! Daardoor zijn we net als de meisjes door naar de kwartfinale van 12 april!!!!

Geschreven door Tristan.

Fruit op school (laatste week)

Volgende week eten we op dinsdag radijs op woensdag banaan en op donderdag een appel. Dat zal de laatste week zijn want vanaf 16 april ontvangen wij geen EU-Schoolfruit meer. Wij willen u daarom vragen om weer op dinsdag en donderdag de kinderen fruit of groente mee te geven voor de ochtendpauze. Dit waren al de vaste groente/fruitdagen voordat we mee konden doen met het Schoolfruitproject.

Wat een kind eet, is natuurlijk de verantwoordelijkheid van de ouders of verzorgers. Wij zien het echter ook als onze taak om bij te dragen aan een gezonde leefstijl. Gewoonte 7: Houd de zaag scherp! Uit onderzoek blijkt ook dat schoolfruitdagen ervoor zorgen dat kinderen ook na school vaker fruit en groente eten. Op de schoolfruitdagen kunt u uw kind fruit of groente meegeven. Bijvoorbeeld een appel, peer, banaan, mandarijn, kiwi, een schaaltje aardbeien of druiven. Of een bakje met snacktomaten, een stuk komkommer, wortel of paprika. Variatie is leuk, lekker en goed voor de smaakontwikkeling van uw kind.

Finale volleybal (gratis toegang)

Graag nodigen wij uw school/klas uit voor de wedstrijd van Draisma Dynamo H1. Zij spelen aankomende zaterdag om 20:00 in het Omnisport tegen Vallei Volleybal Prins in de 1/4 Finale Play-offs! Om iedereen een kans te geven deze finale te kunnen zien bieden we uw school aan gratis te komen kijken! Komt uw school met de meeste leerlingen dan krijgt u van ons een clinic volleybal aangeboden. Bij binnenkomst meld u bij de kassa welke school en klas, dan krijgt elke leerling een gratis bidon.

Van harte gefeliciteerd!

Datum               Naam       Groep    

14 april              Ricardo    3

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055