nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen31 maart 2017
Start nieuwe schooljaar
Open dag 5 april

Open dag 5 april

Woensdag 5 april houden wij, net als alle scholen in de gemeente Apeldoorn, onze open dag van 9-12 uur. We zetten onze deuren open om iedereen een kijkje in de school te geven. Zo worden er die dag in elke groep, in het kader van The Leader In Me, lesjes gegeven van kinderen aan kinderen. Ook worden er in elke groep coöperatieve werkvormen gebruikt om het samenwerken (gewoonte 4, 5 en 6) te bevorderen. U kunt naast rekenen, lezen en taal ook lesjes techniek, muziek, engels, burgerschap en natuur zien. In groep 5 en 6 kunt u een les stijldansen bijwonen. Rondleidingen worden verzorgd door leerlingen die gekozen hebben voor deze leiderschapsrol (The Leader In Me). Ouders zijn van harte welkom op deze dag en kunnen ook andere belangstellende meenemen (opa's, oma's, buren, vrienden enz.) Komt u voor het eerst kijken? Neem gerust uw kind(eren) mee, na de rondleiding is er gelegenheid om met de directeur van de school te praten. Hierbij het rooster per groep van woensdag 5 april:

Rooster open dag

 

Slotoptreden muziek

Met plezier nodigen wij u uit voor het gezamenlijk slotoptreden van de kinderen van de school in Beekbergen en van de school uit Lieren op donderdag 6 april 2017.
De kinderen zijn 10 weken met allerlei aspecten van muziek bezig geweest, hebben veel instrumenten bekeken en geprobeerd en hebben met veel inzet en enthousiasme zelf een aantal liedjes leren spelen op de blokfluit.
Met het  optreden worden de muzieklessen afgesloten. De kinderen spelen zowel zelf, als samen met het opleidingsorkest van harmonie vereniging Prinses Juliana Beekbergen (PJB). .

Het optreden dat ongeveer ruim een uur zal duren begint om 18.15 u.
Om op tijd te kunnen beginnen en van te voren nog even met het orkest te kunnen oefenen moeten de kinderen om uiterlijk 18.00 u aanwezig zijn in het dorpshuis De Hoge Weye  in Beekbergen.

U bent van harte uitgenodigd  en  ook opa’s en oma’s,  broertjes en zusjes evenals andere belangstellenden zijn van harte welkom.
Na afloop is er de gelegenheid om nog even na te praten met de orkestleden en kunnen de kinderen het orkest en de instrumenten nog even bekijken en uitproberen

Lente!


We hebben een heel bollenveld gemaakt met verf en een vork.
Deze keer is de letter -k van kip en kuiken aan de beurt. Arie heeft gevraagd of iedereen spulletjes mee wil nemen, die met een -k beginnen en de kast staat al aardig vol!

De week van het geld


Groep 2 heeft deze week alvast een keer geoefend voor het werken in groep 3.. Eerst even 2 rondjes gerend om het schoolplein en toen: aan tafel zitten. Het is deze week 'de week van het geld'. In de klas hebben we een groentekraam met kassa staan. Op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling sprak ik mensen, die gratis lesmateriaal beschikbaar stelden voor deze week, ook voor groep 1/2, altijd leuk!
Er schoven een paar vrijwilligers uit groep 1 aan, die het ook reuze interessant vonden. Groep 2 heeft erg goed zijn/haar best gedaan! U kunt zelf het boekje nog eens samen doorkijken aan de hand van deze Prezi: www.eurowijs.nl/prezi en dan doorklikken naar groep 1/2.

Onze Juf Samantha


Elke maandag en dinsdag werkt ze in de kleutergroepen: schoonmaken, verschonen, opruimen en 's middags kopieren en lamineren... onze Juf Samantha. Af en toe leest ze voor in de kring, omdat ze dat zo leuk vindt. Ook houdt ze ervan te helpen bij het knutselen. Vorige week heeft ze zelf een Paaswerkje verzonnen en voorbereid! Wat heeft ze genoten, toen de kinderen 'haar werkje' mochten doen. (En deze week, toen ze de resultaten allemaal in de gang zag hangen!)

Gr 7 krijgt terugkoppeling van staatssecretaris!

Gr 7 krijgt terugkoppeling van staatssecretaris!

Op donderdag 23 februari jl. heeft groep 7 nagedacht over Armoedebestrijding bij kinderen tijdens een project van het ministerie van SZW. Tien scholen in Nederland mochten met dit project meedoen en onze school was dus 1 van de tien! Mensen van Consulting Kids hebben ons de hele dag meegenomen in een wereld van volwassen zaken. Hierbij waren 2 beleidsmedewerkers van de gemeente en wethouder Johan Kruithof aanwezig. Zij waren erg onder de indruk van de betrokkenheid en ideeën van de kinderen. Zodanig onder de indruk dat onze school, OBS Beekbergen als enige school is uitgekozen om een officiële terugkoppeling te krijgen van alle opbrengsten van die dag. De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Jette Klijnsma (PvdA)  zal deze terugkoppeling persoonlijk doen op maandag 3 april a.s. in de Raadszaal van de gemeente Apeldoorn. Wij zijn daarvoor met onze klas uitgenodigd. Natuurlijk zijn we vereerd en supertrots op onze groep 7.

Gr. 7 en 8 Schoolvoetbal meisjes

Woensdag 29 maart was de eerste ronde van het schoolvoetbal voor  meisjes. De meisjes hebben een toernooi gevoetbald van 3 wedstrijden bij Victoria Boys in Apeldoorn, de meiden hebben de eerste wedstrijd gespeeld tegen De Korenaar. Daar hebben ze van gewonnen met 3-0. De tweede wedstrijd is gelijk gespeeld tegen KWS met 0-0. De derde wedstrijd hebben de meiden met 1-0 gewonnen tegen Berg en Bos.  We zijn nu door naar het volgende toernooi op 12 april, dat is de kwartfinale.
Het meisjesteam bestaat uit: Chimène Van der Poel, Sam Vink, Robin Bouhof, Cheyenne Bonhof, Leanne Tromp, Olivia Braaksma, Fleur Bloemendaal, Merle Neutenboom en de keepster Romy Ganzefles. Edwin Bloemendaal, de vader van Fleur heeft ons begeleid.
Geschreven door Cheyenne Bonhof

Gr. 8 Week van het geld

Maandag 27 maart is er een mevrouw van de Rabobank bij ons in de klas geweest. Ze heeft ons verteld over wat voor een werk zij doet. Ze werkte op de afdeling waar geld gestort kan worden.
Jitske heeft een quiz met ons gedaan over geld. We moesten een missie oplossen, de missie was dat je zo veel mogelijk geld verdiende. Want als je goed spaarde kon je Dolores van het Klokhuis bevrijden van onbekende locatie.
We hebben allemaal filmpjes gekeken over kinderen die op verschillende websites opzoek gingen voor spullen voor Dolores. Als je uiteindelijk het meeste geld had gekregen met de quiz kreeg je een klein cadeautje. Dat was een 100 euro gum. De andere kinderen die helaas niet gewonnen hadden kregen nog een ander klein cadeautje, dat was een mini quiz gewoon met kaarten die je thuis kan spelen. Ik vond het heel leuk  en leerzaam.

Geschreven door: Muriël Wiersma

Voor meer info: week van het geld

Schoolfotograaf

Op dinsdag 11 april 2017 komt de fotograaf van FotoPerfect op school. Hij zal ‘s morgens om 8.30 uur beginnen met de foto’s van broertjes/zusjes van kinderen die niet samen op onze school zitten. Dus kinderen met een jongere/oudere broer of zus (voortgezet onderwijs). Het zou fijn zijn als de kinderen zich wel eerst even melden in de klas voor ze op de foto gaan zodat de juf of meester weet dat ze er zijn.
Daarna worden de individuele foto’s, de broertje/zusje foto’s (van kinderen die samen hier op school zitten) en de groepsfoto’s gemaakt.

Paasontbijt

Donderdagmorgen 13 april vieren we het Paasfeest op school. We zullen deze ochtend starten met een paasontbijt in de eigen groep. De kinderen moeten voor het ontbijt een bord, beker en bestek meenemen, graag voorzien van naam en bij voorkeur in een plastic tas (graag inleveren vanaf maandag 10 april tot woensdag 12 april).

Koningsspelen: 21 april. Helpt u mee?


Vrolijke kinderen, een lekker zonnetje en..natuurlijk uw hulp!
Dat is wat wij wensen op de Koningsspelen op vrijdag 21 april aanstaande… Dus geeft u zich meteen op, om op die dag te assisteren? Ook helpende handen van opa’s, oma’s en oud-leerlingen zijn van harte welkom: graag even in uw groepsapp; de klasse-moeders zorgen ervoor dat de aanmeldingen bij de commissie terecht komen.

Noteert u ook alvast de informatie-avond voor deze sportieve dag, dinsdag 18 april in uw agenda? Alvast bedankt namens de organiserende commissie: meester Liam, de juffen Christel, Danielle en Ine en Christine en Annemarie van de Ouderraad.

Fruit op school

Volgende week gaan we op dinsdag komkommer eten, op woensdag waspeen en op donderdag appel.

Van harte gefeliciteerd!

Datum               Naam      Groep  

4 april                Dido         5

5 april                Jori          1-2  

8 april                Stasiu      3

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055