nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen17 maart 2017
Start nieuwe schooljaar

MR: Enquête continurooster

U heeft t/m woensdag 22 maart de gelegenheid het enquêteformulier in te leveren op school in de daarvoor bestemde afgesloten stembus.  Indien u de enquête niet heeft ontvangen, laat het ons weten, dan zorgen wij ervoor dat u deze alsnog krijgt!

Muzikanten: bedankt!


Er hebben heel veel mensen belangeloos een gast-optreden in onze kleutergroepen gegeven. Iedereen heel hartelijk dank daarvoor!

Oeps!


Er is vol vuur gemusiceerd de afgelopen weken...
Ondertussen was er ook aandacht voor de verkiezingen en de oudergesprekken. Gehoord: Als we het over de verkiezingen hebben, bekijken we de foto's van de lijsttrekkers. Mark Rutte kennen ze bij naam, Geert Wilders hebben ze wel eens gezien. De PvdD is niet zo bekend, maar Isabeau wil daar wel op stemmen, want ze houdt van dieren. Lynn vraagt thuisgekomen meteen even aan haar moeder:"Stem jij ook op de dierentuin?"
Tijdens de Oudergesprekken bespreken we het leiderschap van Hosam. Daar is hij best goed in, maar dat kan kloppen. Later wil hij namelijk burgemeester worden! Waarom? "Nou, dan mag ik naast Sinterklaas staan!"

Tekenen met muziek


Bij 4 hele verschillende soorten muziek een tekening maken. Er werd specifiek bij gezegd, dat we geen mooie tekening gingen maken, (Dat neemt bij een aantal al een bepaalde druk weg) dus krassen in de maat mocht ook. Toch werd er na afloop nog gezegd: "nou..ik hoef 'm niet mee naar huis te nemen hoor"
Een aantal tekeningen werden desondanks toch best wel mooi.
Natuurlijk moesten we daarna ons even uitleven op diezelfde muziek, u heeft het gezien op de filmpjes in de groepsapp.

Afsluiting thema Muziek bij de kleuters


Uitnodiging voor de kleuter-ouders:
(Geldt ook voor opa's en oma's hoor!)

Woensdagmorgen 22 maart kunt u meteen om half 9 blijven, om even te kijken naar waar de kinderen mee bezig zijn geweest de afgelopen weken tijdens het thema Muziek.

Eerst even nog wat voorbereiden in de klas, terwijl u vast in de zaal gaat zitten. Dan volgt een soort presentatie door de kleuters op het podium. Vervolgens staat de koffie klaar in de klas en kunt u nog even de gemaakte werkjes bekijken. Wees welkom!

Verkiezingen groep 8

De verkiezingen zijn geweest en ook bij ons op school waren er verkiezingen. De kinderen uit groep 8 mochten hun eigen campagne maken. Er zijn uiteindelijk 6 partijen uitgekomen: ATP, MVUD, DVR, Green Fit Animal, FVO en Missie Nederland

• 

Elke partij had een lijsttrekker en een kandidatenlijst. Op maandagmorgen zijn de lijsttrekkers de klassen rond gegaan en hebben een verkiezingspraatje gehouden.
De kinderen uit groep 5/6 en 7 hebben op dinsdag 14 maart hun stem uitgebracht.

Er hebben 55 kinderen gestemd, waarvan 5 leeg waren. Laatste was de A.T.P. geworden, daarna kwam de FVO, toen Missie Nederland, na hun kwam DVR, Green Fit Animal. En de winnaar was de MVUD. Wilt u de uitslag van  "de groep-acht verkiezing" nog eens nalezen klik dan hier -   grafiek

Ook mochten de kinderen uit groep 8 op echte politieke partijen stemmen. Waarvan 7 naar de VVD gingen, 6 GroenLinks. Daarna volgde de PVV met 5 stemmen, D66 had er 3, en laatste was PvdA met 2 stemmen. Geschreven door Leanne en Robin

Schoolvoetbal groep 7/8

Woensdag 29 maart (meisjes) en 5 april (jongens) vinden de wedstrijden plaats voor het schoolvoetbaltoernooi. Zowel de meisjes als de jongens spelen op de velden van Victoria Boys in Apeldoorn.

De wedstrijden beginnen voor beide teams om 13:30 uur. Graag rond 13:15 uur aanwezig op de velden. De laatste wedstrijd voor de meisjes wordt om 16:30 uur gespeeld. De jongens spelen de laatste wedstrijd om 14:50 uur.
Liam Engel zal de jongens begeleiden, wie wil het meisjesteam begeleiden?
We hopen op een sportieve wedstrijd en zonnig weer! Jongens en meiden uit groep 7/8 zet hem op!

Scholierencross 2017

Op zaterdag 18 maart is er weer de jaarlijkse scholierencross op het middenterrein van sportpark het Orderbos. Een prachtig evenement, waar wij jaarlijks aan meedoen. Vanaf groep 3 t/m groep 8 lopen de meiden en jongens in hun eigen categorie de cross.

Groep 3 en 4 ongeveer 800 meter
Groep 5  en 6 ongeveer 1000 meter
Groep 6 en 7 ongeveer 1200 meter

Het parcours is geheel onverhard.

Ieder kind komt op eigen gelegenheid naar het Orderbos. De school is met een partytent aanwezig en in de tent zullen de startnummers worden uitgedeeld. Er zijn altijd veel deelnemers en er zijn ook andere activiteiten in het Orderbos. Zorg dus dat je ruim op tijd aanwezig bent, het parkeren kan echt enige tijd in beslag nemen. Zorg in ieder geval dat je ongeveer 45 minuten voor jouw starttijd op het terrein aanwezig bent. De starttijden heeft u via de mail thuis gekregen. Hoewel het nu lenteweer is kan dat zaterdag zomaar om zijn geslagen. Denkt u daarom aan warme, droge kleding voor uw kind om voor en na de race te dragen.

Foto’s en video’s
Tijdens de Scholierencross worden er door meerdere vrijwilligers vanuit de organisatie foto’s en video’s gemaakt. Deze zijn terug te vinden op de volgende pagina’s:
Fotosite Scholierencross
Youtube-kanaal Scholierencross

Clinic op de atletiekbaan
Na afloop van jouw wedstrijd kun je natuurlijk blijven kijken naar jouw schoolgenoten, maar je kunt ook naar de atletiekbaan. Hier kun je tijdens een clinic proeven aan de andere onderdelen binnen de atletieksport. De atletieksport is namelijk meer dan alleen hardlopen. Je kunt op de atletiekbaan hoogspringen, verspringen, kogelstoten, horden lopen etc.

De ouderraad praat u bij

Zaterdag is het dan zo ver: De scholierencross is daar. Er wordt ontzettend hard getraind en het is lang geleden dat we met zo’n grote groep ons hebben laten zien. De Ouderraad wenst alle lopers en loopsters heel veel succes! Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de Koningsspelen al in volle gang. Die zal plaats vinden op 21 april. Wij hopen dat er die dag weer heel veel ouders beschikbaar zijn om assistentie te verlenen op het sportveld bij de verschillende spelonderdelen. Zet u de datum vast in de agenda?

Alle ouders die per automatische incasso de ouderbijdrage betalen: Op 21 maart wordt de derde termijn geïncasseerd. Wilt u er zorg voor dragen dat dit mogelijk is? Dat scheelt onze penningmeester een heleboel werk….

Gevonden/verloren voorwerpen

Er liggen weer heel veel gevonden/verloren voorwerpen op school. We zullen met alle kinderen er even langs lopen, maar komt u zelf ook nog even kijken? We leggen de spullen op dinsdag 21 maart in het handenarbeidlokaal. Wat na dinsdag niet opgehaald is gaat naar een goed doel.

 

Inloopspreekuur jeugdverpleegkundige 21 maart

 

Namens het CJG ( Centrum voor Jeugd en Gezin Apeldoorn, voorheen de GGD) ben ik Delphine Waelpoel, de jeugdverpleegkundige voor OBS Beekbergen. Maximaal vier keer per jaar houdt de jeugdverpleegkundige een inloopspreekuur. Ouders, leerlingen en leerkrachten zijn hier altijd welkom. De jeugdverpleegkundige helpt bij vragen over onder andere: opvoeding, psychosociale problemen, pesten, faalangst, overgewicht, voeding, zindelijkheid. Als het nodig is schakelt de jeugdverpleegkundige de jeugdarts in. Bijvoorbeeld bij chronische ziektes of problemen met: gehoor, zicht, groei, ontwikkeling en gedrag. Het komende inloopspreekuur is dinsdagochtend 21 maart, 8.30-9.30 uur, op school. U kunt mij vinden in het spreekkamertje achter in de gang bij de kleuters.

Met vriendelijke groet,

Delphine Waelpoel
Jeugdverpleegkundige CJG Apeldoorn
Telefoonnummer: 055- 5801630 of algemeen 055-3578875
mail: d.waelpoel@cjgapeldoorn.nl w: www.cjgapeldoorn.nl

Sport van de maand

Tot en met 24 maart kun je je nog opgeven voor:

Hockey: groep 4 t/m 8                                      
woensdag 5, 12 en 19 april van 15.00-16.00 uur
AMHC Sportpark orderbos

Mountainbike: groep 6 t/m 8
woensdag 12 en 19 april van 13.30-15.00 en 15.00-16.30 uur
Bar End, sportpark Orderbos, parkeerplats AV'34

Honkbal en softbal: groep 4 t/m 8
donderdag 6, 13 en 20 april van 16.00-17.00 uur
Robur '58, Sportpark Orderbos

Free running: groep 5 t/m 8
dinsdag 4, 11 en 18 april van 18.00-19.00 uur groep 6+7
van 19.00-20.00 uur groep 8
KDO, gymzaal Eekschillersdreef

woensdag 5, 12 en 19 april van 15.00-16.00 uur groep 5+6
van 16.00-17.00 uur groep 6+7 en van 17.00-18.00 uur groep 8
Gymzaal Citroenvlinder

vrijdag 7, 14 en 21 april van 18.00-19.00 uur groep 5,6 en 7
en van 19.00-20.00 uur groep 7 en 8
Gymzaal Germanenlaan

www.sportvandemaand.nl 

 

Fruit op school

De komende week eten we op dinsdag komkommer, op woensdag sinaasappel en op donderdag appel. We houden de zaag scherp!

Van harte gefeliciteerd!

Datum               Naam      Groep  

20 maart            Ellemijn     7

24 maart            Milan         3

25 maart            Abigail       3 

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055