nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen9 maart 2017
Start nieuwe schooljaar

Woensdag 15 maart is er weer een koffie inloop. Komt u ook gezellig een kopje koffie drinken en in de klas kijken voor of na het stemmen in het dorpshuis?

Schaapherder

Schaapherder

Donderdag 9 maart was schaapherder Sjoerd Stellingwerf op school. Hij kwam een gastles geven tijdens de GVO les van juf Astrid. De kinderen hebben ademloos zitten luisteren en mochten daarna hun vragen stellen. Wat een bijzondere les!

Gr 3 en 4

Wat hebben we genoten van de juffendag ! Groep 3 heeft spelletjes gedaan in de eigen klas, groep 4 werd opgehaald door de kinderen van groep 7 en 8 om in circuitvorm spelletjes te doen door de hele school! Erg leuk! Zo hadden de juffen tijd om overal rond te kijken en ondertussen het buffetje met lekkere toastjes klaar te zetten voor de kinderen! We zijn ook goed verwend met mooie knutsels van de kinderen en een heerlijk Etos tasje! Klassenouders...bedankt voor jullie inzet!!

Als klap op de vuurpijl was er natuurlijk het carnavalsfeest in de boerderij!! Wat was dat leuk, maar ook wel een beetje spannend! Rook, harde muziek, gekleurde lichten....maar na even wennen ging iedereen helemaal los op de dansvloer, zelfs de juffen!! Bedankt mensen van de Boerderij en natuurlijk de mama van Quinta, en Liam voor de muziek!!

Nog even een huishoudelijke mededeling: We merken dat veel kinderen regelmatig speelgoed meenemen in de klas. We merken ook dat dat veel afleidt. We willen u daarom vragen de volgende afspraken ook thuis nog een keer met uw kind door te nemen:

Speelgoed mag mee op maandagochtend voor in de kring als uw kind ook echt iets speciaals wil laten zien en  er wat over wil vertellen. Na de kring gaat het speelgoed weer in de rugzak. Op verjaardagen mag uw kind natuurlijk een mooi cadeau laten zien! De dag voor een vakantie is altijd speelgoeddag.

Tablets in groep 4

Tablets in gr 4

Groep 4 is deze week gestart met het werken op tablets van Snappet. Dit is een pilot, om te kijken hoe dit werkt en of we in de toekomst verder willen met deze tablets. Het is heel spannend voor de kinderen en de juffen, maar ze hebben er veel plezier in. We zijn gestart met rekenen en dat ging al aardig goed!

Stijldansen voor gr 5 en6

Wensink DanceMasters verzorgt voor onze groep een reeks danslessen. Dit stijldansen is onderdeel van de schoolsporten in Apeldoorn. Onze groep gaat meedoen met de Apeldoornse Stijldanskampioenschappen voor Basisscholen. In de komende periode worden er twee dansen aangeleerd, de Rumba en de Cha Cha. Deze dansen worden in acht lessen op school aangeleerd. De leerlingen worden hierbij voorbereid op de kampioenschappen. Deze kampioenschappen bestaan uit een voorronde en een finale. Tijdens de voorronde worden de beste zes dansparen uit onze klas gekozen. Deze zes dansparen gaan tijdens de finale strijden om het Kampioenschap van Apeldoorn.

Het rooster: Les 1 woensdag 15 maart, les 2 woensdag 22 maart, les 3 woensdag 29 maart, les 4 woensdag 5 april ( tijdens de open dag ) les 5 woensdag 12 april, les 6 woensdag 19 april, les 7 woensdag 10 mei en les 8 woensdag 17 mei.

De voorronde is op zaterdag 20 mei van 18.00 - 19.00. ( bij Wensink DanceMasters, voor iedereen )

De finale is op zaterdag 3 juni van 16.00 - 20.00. ( bij WensinkDanceMasters, voor de beste zes paren ) Tijdens de voorronde en finale zijn ouders en belangstellenden van harte welkom.

Verkiezingen gr 8

De leerlingen uit groep 8 hebben i.v.m. de aankomende verkiezingen een eigen partij opgericht. Ze hebben een verkiezingsprogramma opgesteld, de kandidatenlijst is bekend en er is een verkiezingsposter gemaakt. Maandag brengen de lijsttrekkers een bezoek aan de groepen 5/6 en 7 om een verkiezingspraatje te houden.
De kinderen uit deze 2 groepen mogen op dinsdag hun stem uitbrengen. Wie wordt de grootste partij?

De partijen VLNR: Green Fit Animal, ATP, FVO, Missie NL, MVDU en DVR.

MR: Enquête continurooster

Vandaag krijgt uw (oudste) kind de enquête over het continurooster mee naar huis. Belangrijk om te controleren of uw kind dit daadwerkelijk mee heeft genomen. Bijgaand de procedure met een kleine aanvulling op de telling ter verduidelijking.

Per gezin mag 1 stem worden uitgebracht. De opkomst dient minimaal 66% te zijn. Bij minimaal 60% stemmen vóór of géén bezwaar zal het gekozen continurooster worden ingevoerd. Indien geen stem wordt uitgebracht wordt deze stem als geen bezwaar beschouwd, maar telt niet mee. Dus het is belangrijk dat u uw stem uit brengt. De enquête wordt uitgezet onder ouders van groep 1 t/m 7.

Rekenvoorbeeld in geval van 100 gezinnen: 70 ouders reageren, waarvan 50 voor en 20 tegen. 30 ouders  reageren niet (= geen bezwaar) , maar tellen niet mee. In dit geval is de opkomst 70%, dus een valide opkomst. 50 voor 20 tegen: bij een opkomst van 70 % met 50 stemmen voor en 20 tegen, adviseert MR om het continurooster niet in te voeren, want onvoldoende positieve stemmen (vereiste van min 60% niet gehaald).

U heeft t/m woensdag 22 maart de gelegenheid de enquête in te leveren op school in de daarvoor bestemde afgesloten stembus. Deze wordt in de centrale hal neergezet. Indien u de enquête niet heeft ontvangen, laat het ons weten, dan zorgen wij ervoor dat u deze alsnog krijgt! Namens de MR; Mariet Geurts, Nelleke van Heuven en Maaike Boonstra.

Fruit op school

Deze week hebben de kinderen op school radijs, banaan en appel gegeten. Niet iedereen lust radijs, maar wel mooi dat kinderen het geproefd hebben! De komende week eten we op dinsdag komkommer, op woensdag appel en op donderdag peer.

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055