nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen23 februari 2017
Start nieuwe schooljaar

Allemaal een fijne voorjaarsvakantie en tot maandag 6 maart!

Scholierencross

Op zaterdag 18 maart gaat de 29e scholierencross van start. Wij zijn blij dat de kinderen van Obs Beekbergen zich zo enthousiast hebben opgegeven. Maar liefst 35 kanjers trekken de loopkleren uit de kast om onze school te vertegenwoordigen. Heel fijn.
Ook de leerkrachten zullen allemaal hun best doen om "hun" kinderen aan te moedigen. Op donderdag 16 maart kunnen jullie in de UDSG allemaal lezen hoe laat iedereen aanwezig moet zijn en waar jullie je kunnen melden.

Doel bereikt? Feestje vieren!


De kinderen hadden zichzelf tot doel gesteld, om allemaal in 1 week, 2 wasknijpers te halen voor een opdracht. De beloning hadden ze ook zelf bepaald, ze waren vrij eensgezind: 'Het boek zonder tekeningen' voorlezen! Het werd een klein feestje: ze vielen bijna van de stoel van het lachen.

Muzikanten..


Deze week was het in onze groep de beurt aan de kinderen zelf om mee te werken aan ons thema Muziek. Hosam nam zijn gitaar mee en Nils zijn keyboard. Nils maakte er een mooi optreden van, want nadat hij een paar liedjes (zelfstandig!) gespeeld had, mochten we dansen op de liedjes, die het keyboard zelf kan laten horen.

Techniekcircuit


Maandagmiddag was het weer 'Quality-time' voor de kleuters en groep 8: samenwerken aan de Technieklessen uit onze Techniektorens!

Muziek in de klas

Er wordt wat afgeblazen in groep 5 en 6! Sinds een paar weken hebben de kinderen onder leiding van muzikanten van PJB les in het spelen op trompet, klarinet en trommel. Om de drie weken wordt er van instrument gewisseld, zodat iedereen aan de beurt komt. Op donderdag 6 april a.s. wordt het afsluitende optreden, samen met het opleidingsorkest van PJB, gegeven in de grote zaal op school. Het concert zal om 18.30 beginnen. We hopen u allemaal te zien!

Volleybal gr 5-6 en gr 8

Vanmiddag zijn we bij een volleybalclub wezen volleyballen! Het was erg leuk en waren leuke en lieve trainers. Ze heten Frits, Leila en Marga. We begonnen met over gooien bovenhands, toen gingen we door naar schuin beweging. Dat is dat je de bal naast je zij houdt en dan gaat gooien. Toen gingen we een paar kleine wedstrijden houden. Toen bijna alle wedstrijden afgelopen waren kregen we wat lekkers te drinken.

Dit was ons verslag van groep 5/6 door Keano en Veri!

  Groep 8 in Actie!

Nieuws vanuit de Plusgroep

De kinderen uit de plusgroep (gr 5-8) hebben het eerste half jaar afgesloten. Iedere maandagochtend (gedurende 1 uur) kwamen de kinderen samen en hebben ze gewerkt aan het project Techniek - Constructies.

Het volgende verslag is geschreven door Hugo (gr. 8)

Wat was de opdracht van de plusgroep?
We moesten constructies bedenken voor een gebouw.
We zijn begonnen met een plan  te maken want zonder plan konden we niet verder!  Toen hebben we een plan gemaakt.
Ik ging het Louvre in Minecraft bouwen.
Maar eerst plaatjes op internet opzoeken. De andere groepjes gingen een piramide bouwen, een vuurtoren knutselen en nog twee kinderen gingen in Minecraft iets bouwen. Ik vond dit erg leuk om te doen en de rest volgens mij ook. Uiteindelijk hebben we alle constructies aan elkaar gepresenteerd.

Leuk om thuis te doen: leg 2 boeken , 20 centimeter van elkaar af. Leg er een A4 tussen - deze zakt gelijk door.
Vouw hem in driehoekjes leg hem weer op de boeken hij zakt niet door! Wij hebben 11 papiertjes in elkaar gevouwen en er konden 53 boeken op! Je kan natuurlijk zelf ook een andere constructies bedenken.

Dick Bruna overleden

U heeft het vast wel gehoord of gelezen, Dick Bruna is overleden. Leerlingen uit groep 8 kregen de opdracht om een kort gedicht te schrijven.

Nijntje kon het niet geloven
Al die jaren samen gedaan
Nu is er een eind gekomen
Papa Dick is dood gegaan
geschreven door Abel

Dick Bruna is overleden
Wereldwijd verdriet
Niemand vindt het leuk
Zeker Nijntje niet
geschreven door Emmalynn

Bezoek Bostuin

Bezoek Bostuin

In april en mei van dit schooljaar zullen alle groepen een bezoek brengen aan de Bostuin in Beekbergen. U zult denken Bostuin? Dat ken ik helemaal niet. Dat klopt! Het Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN) is een samenwerkingsverband aangegaan met Lucia Albers in Beekbergen. Zij stelt haar bostuin ter beschikking aan de IVN, om aan alle groepen natuureducatie te kunnen geven en zo de natuur van dichtbij te kunnen beleven. De Bostuin ligt rechts naast het pad richting de gymzaal. We zullen daar onder begeleiding van twee docenten van de IVN naar toelopen en hun lessen volgen van 13.15-15.00 uur. Daarna lopen we gezamenlijk terug. Ouders die het leuk vinden hierbij aanwezig te zijn om te kijken of een groepje te begeleiden, kunnen zich opgeven bij de groepsleerkrachten. U bent van harte welkom! Hierbij het rooster voor de bezoeken aan de Bostuin:

Maandag 10 april groep 8

Donderdag 4 mei groep 7

Maandag 15 mei groep 5/6

Maandag 22 mei groep 3/4

Dinsdag 23 mei groep 1-2 A

Dinsdag 30 mei groep 1-2 B

Nieuws vanuit de MR

Deze week heeft u mail ontvangen van de MR over het continurooster. Bij sommige ouders is dit bericht terechtgekomen bij de ongewenste mail of in de spambox. Mocht u geen mail ontvangen hebben, wilt u dan daar even kijken?

De Ouderraad praat u bij

De Ouderraad vergaderde afgelopen maandag. Onder andere keken we daarin naar een

aantal activiteiten die voor ons liggen. Op 18 maart is de scholierencross, georganiseerd door AV`34 en Accres, die plaats zal vinden in het orderbos. Wat fijn dat er dit jaar zoveel meer kinderen mee doen dan vorig jaar. Gelukkig hebben we inmiddels een vader bereid gevonden om een paar keer met de kinderen te gaan trainen. Bedankt Jeroen Evers! De Ouderraad haar tent opzetten op het terrein. Kinderen die meedoen kunnen daar hun startnummer ophalen en eventueel hun spullen achterlaten. Laat echter geen waardevolle spullen onbeheerd achter! Na het hardlopen kun je in de tent even napraten over de gelopen race, onder het genot van een appeltje. Verder in de toekomst liggen de Koningsspelen (21 april), de kleedjesmarkt (17 juni) en de musical van groep 8 (3 juli). Het lijkt ver weg, maar toch beginnen de voorbereidingen daarvoor nu al.

Nog niet van alle kinderen heeft de Ouderraad aanmeldingsformulieren ontvangen voor de Oudervereniging. Wilt u dat uw kind deel kan nemen aan de activiteiten die door de Ouderraad worden georganiseerd? Dan zien wij graag uw aanmelding tegemoet. Graag ontvangen wij het ingevulde formulier zo spoedig mogelijk. Dit in verband met de datum waarop de volgende incasso staat gepland. Natuurlijk geldt, dat kinderen die halverwege het jaar zijn ingestroomd niet het volle bedrag van dit jaar hoeven betalen. Wilt u niet lid worden van de Oudervereniging worden? Ook dan willen wij dat graag weten. Vult u dan alstublieft het formulier in met de opmerking dat u afziet van lidmaatschap. Wij kunnen dan stoppen met het sturen van herinneringen…….

Aanmeldingsformulier Oudervereniging

Fruit op school

Het is nog niet bekend welk fruit er in de week na de vakantie (week 10) wordt geleverd.

Van harte gefeliciteerd!

Datum               Naam      Groep  

2 maart             Lars            6

2 maart             Hugo          8

4 maart             Carlein       4

5 maart             Jayden       1-2

5 maart             Daniël        5

6 maart             Sarah         1-2

6 maart             Benthe       5

8 maart             Kars           1-2

8 maart             Louna         7

9 maart             Floris          5 

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055