nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen9 februari 2017
Start nieuwe schooljaar

Sneeuw

Wij konden vandaag weer lekker van de sneeuw genieten. Winterpret! De kinderen van groep 1-4 kunnen ook morgen nog genieten van de sneeuw, want zij zijn de hele dag vrij! Veel plezier allemaal!

The Leader In Me bord

The Leader In Me bord

Het bord in de hal is geplaatst! En wat een mooi bord is het geworden! Het is de bedoeling om hier van elke groep een doel op de hangen, zo dat alle doelen voor iedereen ook zichtbaar zijn. Daarnaast zijn er ook kaartjes voor het team en de ouders (OR en MR). Het eerste doel is er al op geplakt, dat is een kaartje van het team. Komt u even kijken?

Gr 3 en 4 bezoekt de Vier Dorpen

Maandag 13 februari gaan de kinderen van groep 3 en 4 's middags een bezoek brengen aan de Vier Dorpen. Van ongeveer 14.00 tot 15.00 uur zullen de kinderen de ouderen gaan voorlezen en ....misschien ook wel andersom!

Juffenochtend vrijdag 24 februari.

Op vrijdagochtend 24 februari vieren de juffen hun verjaardagen. Ja alweer een jaartje ouder. Het thema is Carnaval. Dus malle pruiken, rode neusjes, te gekke hoedjes, het mag en kan allemaal! Alles mag, niets is verplicht! Wij starten, bij droog weer, buiten. We worden vast wel om 8.30 toegezongen. Willen alle klassenmoeders die aanwezig zijn het Lang Zullen Zij Leven inzetten? De kinderen gaan dan vanzelf wel meezingen. Daarna mogen de kinderen die dat willen hun outfit showen. Wij maken wel een soort catwalk buiten en vragen de oudere kinderen om de "kleintjes" hierbij te begeleiden. Daarna gaan wij naar binnen. Als de klassenmoeders iets geregeld hebben met een presentje dan is dit het tijdstip voor realisatie daarvan. Vervolgens vieren de groepen 1 t/m 3 hun feestje in de eigen klas met de eigen leerkracht. U hoeft deze ochtend geen eten en drinken mee te geven want wij trakteren! Van 9.30 - 10.30 gaan deze drie groepen naar De Boerderij om heerlijk te dansen op echte discomuziek. Bij terugkomst op school wordt het feestje voortgezet. Om twaalf uur zijn de kinderen net zoals anders vrij.

De kinderen uit de groepen 4 t/m 8 gaan ook omstreeks 8.45 naar binnen. Misschien hebben de klassenmoeders iets geregeld? Vanaf 9.00 - 10.00 spelen wij binnen een aantal spelletjes. Wij maken hiervoor gemengde groepjes zodat de oudere kinderen de wat jongere kinderen kunnen begeleiden. Uiteraard worden de kinderen door ons getrakteerd! Van 10.30 - 11.30 zijn wij aan de beurt om naar De Boerderij te gaan. Wij lopen daar samen naar toe. En dan is het voor ons ook swingen geblazen, de voetjes mogen van de vloer. Rond 11.30 lopen wij terug naar school. Om twaalf uur is ook groep 4 vrij. De andere groepen (5-8) zien we 's middags nog terug.

Stagiaires in verschillende groepen

Voor onze stagiaires is de tweede periode aangebroken. Juf Merve heeft haar opleiding bijna afgerond en heeft ons helaas verlaten. Voor haar in de plaats is een nieuwe LIO student gekomen, Juf Lisette, zij krijgt een plaatsje in groep 3. Juf Jodi komt op donderdag groep 4 versterken. In groep 5/6 komt op maandag en woensdag juf Christel. Juf Ryanne houdt ook de volgende periode haar plaats in groep 7. Juf Kathy, student voor onderwijsassistent gaat naar een volgende school maar gelukkig neemt meester Liam haar plaats verder in. Ook juf Romy is bij ons klaar met haar opdrachten en gaat naar haar volgende stageschool. Inmiddels bekende gezichten nemen dus afscheid en we mogen weer nieuwe studenten verwelkomen. Hartelijke dank voor jullie enthousiasme en betrokkenheid. Het was zeker een moment dat we van elkaar mochten leren.

The Daily Mile

Steeds meer scholen doen mee met The Daily Mile. Het is een eenvoudig maar effectief concept. Elke dag een kwartiertje buiten (hard)lopen. De conditie van de kinderen verbetert maar ook het concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn gaan vooruit. Geen gebruik van sportschoenen, sportkleding maar gewoon tijdens het werk een kwartiertje naar buiten en samen in beweging zijn. Groep 5/6 start vrijdag 10 februari met dit concept. Na een zestal weken evalueren wij dit in het team maar natuurlijk ook met de kinderen. Wie weet wordt het een succes en sluiten andere groepen zich bij ons aan. Wij houden u op de hoogte!

Scholierencross 2017 

Op zaterdag 18 maart 2017 organiseert AV”34 i.s.m. Accres de 29e Apeldoornse Scholierencross. De Apeldoornse Scholierencross is een hardloopevenement voor alle Apeldoornse scholieren uit de groepen 3 tot en met 8. De wedstrijd wordt gelopen over een onverhard parcours op het middenterrein van Sportpark Orderbos. Je loopt zeker niet alleen: alle meisjes van groep 3 lopen samen met meisjes uit groep 3 van de andere scholen uit de gemeente Apeldoorn. En de jongens met alle jongens van andere scholen, enz.
De inschrijving verloopt via school. De OR zal een tent opzetten op het terrein waar gelopen wordt. Daar kan je je startnummer ophalen als er meer dan 25 kinderen meelopen en daar kan je de hele middag terecht om uit te rusten en/of  met ouders, andere leerlingen en  leerkrachten praten.
Bij minder dan 25 inschrijvingen, kan uw kind natuurlijk gewoon meedoen (ook opgeven via school), maar vragen wij u als ouder zelf het startnummer op te halen en deze bij uw kind op te spelden. Er wordt u dan uitgelegd waar u zich moet melden. Enkele leerkrachten zullen op verschillende momenten aanwezig zijn om kinderen uit hun groep aan te moedigen. We zullen u laten weten hoeveel kinderen gaan meelopen en wie dus de startnummers moet ophalen. Wij hopen dat veel kinderen het leuk vinden om mee te lopen, want het is altijd een geweldig sportevenement, dat heel goed (en op tijd) georganiseerd wordt.

De groepen 3 en 4 lopen ongeveer 800 meter.
De groepen 5 en 6 lopen ongeveer 1000 meter.
De groepen 7 en 8 lopen ongeveer 1200 meter.
Direct na afloop van elke wedstrijd wordt de prijsuitreiking gedaan.

Alle scholieren (ook die niet aan de cross deelnemen) kunnen meedoen aan een clinic. Zo kan op een speelse manier kennis gemaakt worden met verschillende atletiekonderdelen (sprint, hordelopen, kogelstoten, hoog- en verspringen) onder leiding van ervaren atleten en trainers. De resultaten worden op een kaart bijgeschreven welke is af te halen bij de marktkraam op de atletiekbaan (richting het clubhuis van AV’34).

Fruit op school

Deze week eten krijgen we op dinsdag waspeen, op woensdag een appel en op donderdag meloen.

Van harte gefeliciteerd!

Datum               Naam         Groep  

14 februari         Tim             1-2

15 februari         Yvonne       1-2  

16 februari         Mark           7  

16 februari         Emiel          7  

16 februari        Josefine       7  

 

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055