nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen2 februari 2017
Start nieuwe schooljaar

Groep 1-2B

Wat jammer dat de sneeuw weer weg is. Gelukkig heeft het ook een voordeel. De fietsen kunnen nu weer uit de schuur en dat levert ook weer een hoop plezier op. In de klas hebben we sinds kort twee stoeltjes extra erbij. Sarah en Givano zijn begonnen met wennen. Welkom!

Sinds vorige week hebben we geheel in stijl van The Leader in Me ook een "groeter", Merinka! Zij begroet nieuwe mensen in de klas.

In de klas zijn we ook bezig met het opstellen van een Missie Statuut. Een chique bewoording voor afspraken die we met elkaar voor in de klas maken.

Techniekcircuit kleuters/groep 8


Maandagmiddag kwamen de leerlingen van groep 8 de kleuters ophalen om weer te starten met het Techniekcircuit.
De 8e groepers waren goed voorbereid en gaven de diverse lessen aan groepjes van 4 kleuters uit de beide groepen. Er werden zeepbellen geblazen, stop-motion filmpjes gemaakt, stevige bruggen gebouwd, zelfs muurtjes gemetseld en sommige moeders werden verwend met een potje eigengemaakte zeep!
Het is de vraag wie er het meest van genoten heeft: groep 8, de kleuters of de leerkrachten, die al die betrokkenheid en leerplezier aanschouwden...

Leiderschapsrollen...


Het haakje van de buitendeur is kapot en jij bent de 'leider van de blauwe deur'..... Zonder gevraagd te zijn, sta je dan om half 9 in de stromende regen de deur open te houden voor iedereen! Top!

Groep 3-4

Afgelopen maandag was de laatste stagedag van juf Christel in groep 3. Zij gaat de volgende periode naar groep 5-6 toe! Dank je wel voor je inzet en veel plezier in groep 5-6!

Aanstaande vrijdag zal ok juf Merve afscheid nemen van groep 4. Ook haar willen we bedanken voor haar grote inzet. We hopen dat ze snel haar diploma in omtvangst kan nemen en dat ze snel een eigen klas zal hebben!

Volgende week maandag begint de Lio stage voor juf Lisette. Wij wensen haar veel plezier toe in groep 3!

Groeter

Het komt steeds vaker voor dat als ik bv met nieuwe ouders de klassen kom bekijken "de groeter" van de klas zich even voorstelt en deze mensen welkom heet namens de groep. Dit is een leiderschapsrol van The Leader In Me die niet makkelijk is, maar die de kinderen zelf gekozen hebben omdat ze vinden dat zij die rol aankunnen. En dat gaat al heel goed, zelfs bij de kleuters! De bezoekers stellen het allemaal op prijs en wij kunnen trots zijn op hoe de kinderen deze taak uitvoeren!

Juf Yolanda

Bericht van de MR

Namens de MR dank ik jullie allen voor jullie komst naar de informatieavond over het continurooster. Het was een mooie opkomst van ouders en leerkrachten om met elkaar te praten over het continurooster. Er is veel informatie uitgewisseld. Het was ook heel prettig dat Ellen Roos , Joyce en Els van de BSO aanwezig waren om vragen ten aanzien van de opvang en de te verwachten kosten te kunnen beantwoorden. We hebben heel veel informatie verzameld aan de hand van de gestelde stellingen. Alle voors en tegens hopen we via deze weg te hebben ontvangen. Op korte termijn koppelen wij u deze informatie terug. Ook hopen we u dan antwoorden te kunnen geven op de gestelde vragen. De informatieavond wordt in de komende MR avond van 7 februari besproken, waarna ook de vervolgstappen worden vastgesteld.

Namens de MR, hartelijk dank!

Bord in de hal (TLIM)

Bord in de hal (TLIM)

Op de informatieavond in oktober hebben we aangegeven dat er in de hal van de school een groot bord geplaatst zal worden. Volgende week is het zover, het bord ontworpen door de grafisch vormgever van Leerplein055, zal worden opgehangen. Op dit bord kunnen we per groep de doelen ophangen die samen met de kinderen zijn opgesteld. Kinderen en ouders kunnen dan zien waar elke groep mee bezig is. Ook de teamdoelen en de doelen van ouders (OR/MR) kunnen daar worden opgehangen. Het wordt een eyecatcher, die ons helpt bij het zichtbaar maken van ons traject van The Leader In Me.

Fruit op school

Volgende week dinsdag eten we een mandarijn op school, op woensdag een sinaasappel en op donderdag een appel.

Datum               Naam      Groep  

10 februari        Givano     1-2

 

 

 

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055