nieuwsbrief openbare basisschool Beekbergen19 januari 2017
Start nieuwe schooljaar
Wethouder Johan Kruithof komt voorlezen

Wethouder Johan Kruithof komt voorlezen

Op woensdag 25 januari 2017 is het weer zover: Die ochtend lezen vele bekende en onbekende Nederlanders kinderen voor in het kader van De Nationale Voorleesdagen.  Bij ons op school komt wethouder Johan Kruithof voorlezen. Hij heeft o.a. onderwijs in zijn portefeuille. Hij gaat voorlezen aan kinderen van zowel de onderbouw als de bovenbouw. Veel plezier allemaal!

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen. Eigenlijk is dit bedoeld voor kinderen t/m 6 jaar, maar ook oudere kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Daar besteden we de komende tijd dan ook nog wat extra aandacht aan, want er wordt natuurlijk al voorgelezen. Hierbij een aantal voorleestips voor ouders met jonge kinderen.

Voorleestips jonge kinderen.

Peuters op bezoek

Vandaag waren de peuters en hun begeleidsters bij onze kleuters op bezoek. Ze kwamen door de hoofdingang naar binnen, om de mooie bak in de entree nog even te kunnen bekijken. Daarna gingen ze lekker buiten spelen. Gelukkig scheen het zonnetje, dus heerlijk gezond winterweer! Zowel de kleuters als de peuters hebben zich prima vermaakt. Het is altijd leuk als je ineens je kleine broertje/zusje, neefje/nichtje ziet en er mee kan spelen!

Groep 1/2b is 2017 goed begonnen!

Al in de eerste week behaalden zij het doel: "Op tijd stil zijn en blijven als je het stilte-teken ziet." En natuurlijk hebben wij dat gevierd! De kinderen wilden graag een extra leuke gymles met koprollen. Dus... iedereen heeft zich in het zweet gewerkt. Het was echt een feestje! Een kleine sfeerimpressie hangt in de gang.
In de klas zijn er wat kleine dingetjes veranderd, waardoor het makkelijker wordt om goed en snel op te ruimen. Het nieuwe doel voor de klas, sluit hier mooi op aan: "We ruimen alles op waar het hoort, voordat de timer (een sneeuwpop die smelt) afgelopen is". Het is nog even de vraag wanneer, maar binnenkort zal dit vast en zeker gevierd kunnen worden met vers gebakken popcorn!

Deze week zijn we ook druk geweest met letters maken en je eigen naam schrijven in scheerschuim. Wat een lekker klieder feest! Dus mocht uw kind van de week een onbekend geurtje met zich meegedragen hebben, dan weet u nu hoe dat komt!

Groep SNEEUW-witje


Alles staat in het teken van de winter deze weken bij de kleuters: groep 2 leert tellen in stapjes van twee, daarbij maken we handig gebruik van de aanwezige paren snowboots, handschoenen en wanten. Groep 1 is bezig met meten: die leggen de voorradige sjaals van klein naar groot.
Bij de Wijzneus-les (biologie) stonden de vogels centraal. Als verwerking hebben we een vogelvoer-hanger gemaakt.
En natuurlijk: naar buiten de sneeuw in!

Missie Statuut groep 3

Missie Statuut groep 3

Wij hebben onze Missie-Statuut (Mission Statement) samen gemaakt. Dit is de manier waarop we met elkaar een groep willen zijn en met elkaar om willen gaan. Ook de andere groepen zijn hiermee bezig. Binnenkort kunt deze missie-statuten in elke klas zien, uitgewerkt op eigen wijze.

Muziekproject groep 5 en 6

Vorige week zijn we weer begonnen met het muziekproject met instrumenten. Alle kinderen krijgen een introductie van koperblaas- en houtblaasinstrumenten en spelen op een trompet of klarinet. Daarnaast is er een groep slagwerk, zij spelen op trommels.  Het is altijd weer de kunst om een beetje geluid uit de blaasinstrumenten te krijgen, helemaal moeilijk wordt het allemaal tegelijk dezelfde tonen te spelen. Toch mooi om te zien dat dit echt gaat lukken. We werken toe naar een mooie muziekvoorstelling met PJB op donderdag 6 april 2017 vanaf 18.00 uur. De lessen zijn verder op 26 jan, 2 feb, 9 feb, 16 feb, 23 feb, 2 maart, 9 maart, 16 maart, 23 maart en 30 maart. Veel plezier allemaal!

Groep 7 in De Vier Dorpen

Eenmaal per maand brengen wij met een klas een bezoek aan de Vier Dorpen. Afgelopen maandag was groep 7 aan de beurt. We gingen met de ouderen gezelschapspelletjes doen. Prachtig om te zien hoe oud, jong ontmoet en andersom. En het brengt mooie dingen in kinderen naar boven. Zo hoorde ik een leerling heel welgemeend zeggen tegen hoogbejaarde dame, dat ze echt talent had! Ze waren samen een potje aan het sjoelen! Prachtig.
Volgende maand, op maandag 13 februari is groep 3 aan de beurt. Zij gaan voorlezen en "koffiedrinken" met de bewoners.

Adviesgesprekken groep 8

Deze week hebben we de adviesgesprekken VO afgerond. Alle kinderen uit groep 8 gaan nu op zoek naar een nieuwe en passende school. We wensen jullie veel succes met het maken van jullie keuze.

Hebben jullie een schoolkeuze gemaakt, dan graag het inschrijfformulier + kopie paspoort/ ID kaart bij de leerkracht inleveren.

Voor meer info zie  VO-gids

Fruit op school

De komende week eten wij op dinsdag een mandarijn, op woensdag een peer en op donderdag een mango.

De Ouderraad praat u bij

De eerste vergadering van 2017 is alweer een feit. De ouderraad heeft in deze vergadering vooral teruggekeken op de kerstmarkt. Dat die succesvol was, daar waren wij het over eens, maar zoals altijd als wij een activiteit evalueren, zien wij ook waar verbetering mogelijk is. Ook blikken wij vast vooruit; er liggen nog een flink aantal activiteiten voor ons. Op 18 maart bijvoorbeeld is daar de scholierencross. U weet wel, die ontzettend leuke hardloopwedstrijd in het Orderbos; georganiseerd door AV’34. Daarvoor zijn wij naarstig op zoek naar één of twee ouders die ‘iets’ hebben met de hardloopsport. Wij weten dat er binnen onze geledingen zulke ouders zijn…… Wat wij van u vragen is om in de 2-3 weken voorafgaand aan deze scholierencross te gaan trainen met die kinderen die zich hebben opgegeven. Aarzel niet en meldt u zich, want zonder de hulp van ouders gaan al dit soort leuke activiteiten verloren! Hierbij ook een herinnering aan de inning van de vrijwillige ouderbijdrage. De tweede termijn zal worden geïncasseerd op 23 januari. Aan die ouders die een machtiging hebben afgegeven voor een automatische incasso het vriendelijk verzoek om er zorg voor te dragen dat op die datum een afschrijving mogelijk is. Maakt u handmatig over, wilt u dat dan rond die datum in behandeling geven? Er zijn nog een aantal ouders van wie wij nog geen aanmeldingsformulier hebben ontvangen. U wilt toch ook graag dat uw kind mee kan doen met al die leuke activiteiten en mee kan op schoolreis in het voorjaar? Wij zien heel graag uw aanmeldingsformulier tegemoet. U kunt het afgeven bij de leerkracht van uw kind of bij juf Ingrid, de conciërge. De Ouderraad is bereikbaar via orbeekbergen@leerplein055.nl

De koffie inloop van donderdag 26 januari zal in het teken staan van lezen en voorlezen. U bent welkom van 8.30-9.00 uur!

Van harte gefeliciteerd!

Datum               Naam      Groep  

23 januari          Olivia       8

26 januari          Mitchel    1-2  

24 januari          Nina        1-2  

28 januari          Niek        6  

 

obsbeekbergen op Twitter

Bedankt! https://t.co/RPlnzVXHcT

15 jun

Bedankt! https://t.co/1ALoB8yLCs

15 jun

Veel plezier en blije gezichten op juffendag. Dubbel feest vanwege behalen certificaat @GezondeSchoolNL sport en bewegen #trots https://t.co/xawmlDq5V9

14 jun

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Beekbergen is onderdeel van Leerplein055